Fulda - Al meer dan 100 jaar German High Technology

De naam FULDA staat niet enkel synoniem voor een stad en een rivier in Duitsland. Het is tevens de Duitse bandenfabrikant (opgericht in 1900) die kwalitatieve producten maakt die gekend staan voor hun veiligheid, lange levensduur en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Met een marktaandeel van 8% is Fulda één van de vooraanstaande merken in Duitsland: het merk biedt een uitgebreid assortiment aan kwaliteitsvolle producten voor personenwagens, 4x4, light truck, vrachtwagens en landbouwvoertuigen. Volgens de Duitse consumenten levert Fulda overduidelijk producten met een uiterst scherpe prijs-kwaliteitverhouding *. Hierdoor staat Fulda een stap voor op de meeste internationaal bekende merken.

* Bron: ADAC Reifenmonitor 2003

 

Fulda - German High Technology

Groei is belangrijk bij Fulda, vooral in zakelijke partnerships: Fulda biedt klanten in Europa een compleet gamma van kwalitatieve banden tegen een betaalbare prijs. Succes en kwaliteit, samen met Fulda.

De Fulda-kwaliteit wordt mogelijk gemaakt door een uitgebreide kennis van het maken van uitmuntende producten voor zijn thuismarkt Duitsland, één van de meest uitdagende markten ter wereld.

Van autosnelwegen zonder snelheidslimieten tot berggebieden met zeer strenge winters: de producten van Fulda zijn ontworpen om optimale prestaties te bieden, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.

Dankzij Fulda is een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding nu beschikbaar voor alle consumenten in Europa.

 

Fulda - Milieu

De producten van Fulda worden geproduceerd in fabrieken die volgens de ISO 14001-norm werken.Op regelmatige basis wordt er - per faciliteit - een audit uitgevoerd van elk "environmental management system". Deze audit wordt uitgevoerd door een tweede of derde partij.
 

Fulda - Cijfers

Er werken 1.800 mensen bij Fulda en zij dragen allemaal bij tot een jaarlijks productievolume van 8.000.000 banden, die in 28 verschillende landen van Europa verkocht worden.

Fulda heeft - als een vooraanstaand merk - een merkbekendheid van 72% in de veeleisende Duitse markt *. In andere Europese markten is Fulda nog steeds een jong merk met veel groeipotentieel.

* Bron: Ipsos Belgium, Omnibus Study July 2006