Bandenspanning

We adviseren u om de spanning van uw banden - ook die van de reserveband - tenminste eens per maand te controleren met behulp van een nauwkeurige bandenspanningsmeter. Met de juiste bandenspanning slijten uw banden langzamer, bespaart u brandstof, verbetert de wegligging en voorkomt u ongelukken. Als u de gevolgen beschouwt van het niet aanhouden van de juiste bandenspanning -- weinig kilometers per liter brandstof, kortere bandenlevensduur, slecht weggedrag (misschien zels controle verlies) en mogelijke overbelasting -- dan wordt de noodzaak van een routinematige controle van uw bandenspanning overduidelijk.

Waar vind ik informatie over mijn bandenspanning?
De correcte bandenspanning kunt u meestal vinden in uw instructieboekje van de auto of op een sticker (aangebracht in de deurstijl, de dorpel, de klep van het handschoenenkastje of het tankklepje). Als u de bandenspanningsinformatie niet kunt vinden, adviseert FULDA u om contact op te nemen met uw garage of plaatselijke bandenspecialist voor hulp.

Hoe controleer ik de bandenspanning?
Veel mensen geloven dat ze de bandenspanning eenvoudig kunnen controleren alleen door naar de band te kijken en de zijkant van de band te beoordelen. Het goed controleren van bandenspanningen vergt echter een nauwkeurige bandenspanningsmeter. Hou er rekening mee dat spanningmeters bij benzinepompen hoogst onbetrouwbaar kunnen zjn door blootstelling aan het weer en/of onjuist gebruik. De beste manier om uw bandenspanning te controleren is door naar de dichtstbijzijnde bandenspecialist of garage te rijden. Als u de bandenspanning van uw auto controleert zorg er dan voor dat de banden "koud" zijn. Bandenspanning van "koude" banden betekent dat er niet met de auto is gereden (denk eraan dat rijden op banden de temperatuur en spanning ervan doet oplopen).