Belgium NL
Land wijzigen

Slim rijden

Verstandig rijden

Fulda's cultuur rond technische innovatie is niet enkel gericht op producten waarop onze merknaam prijkt, maar ook op rijveiligheid.

Niet alleen verstandige producten, maar ook verstandig rijgedrag.

We hebben twee belangrijke initiatieven geïntroduceerd om het bewustzijn rond een correct(e) bandenonderhoud en -controle te vergroten:

  • Fulda Laser Check – Meet de profieldiepte van de banden op nauwkeurige wijze met behulp van onze lasertool
  • Fulda Pressure Check – Controleer de bandenspanning zonder het ventiel aan te raken

FULDA LASER CHECK

Controleer de profieldiepte van de band op enkele seconden tijd dankzij Fulda Laser Check.

Wat is Laser Check?

Laser Check is een Fulda-initiatief dat bestuurders de kans geeft de resterende profieldiepte van de banden nauwkeurig te laten nameten op speciale veiligheidsevenementen.

De Laser Check-veiligheidsevenementen van Fulda kennen enorm veel succes sinds hun ontstaan en worden tegenwoordig overal in Europa, alsook in Brazilië, de VS en Canada gehouden.

Onze Laser Check-technici gebruiken een speciale tool met een laserstraal aan het uiteinde om de profieldiepte van een band te meten door het loopvlak te scannen.

De profilometer heeft een meetbereik van 0,0 mm tot 11,0 mm en verricht de nauwkeurigste metingen in het kritieke profieldieptebereik tot 4 mm.

Onze partner in Duitsland, de erg gewaardeerde Automobilclub von Deutschland (Duitse automobielvereniging – AvD) heeft Fulda Laser Check jarenlang als een belangrijk veiligheidsinitiatief ondersteund.

Onvoldoende profieldiepte: Risico's

Laser Check maakt automobilisten attent op de slijtagegraad van banden en de risico's van onvoldoende profieldiepte, zoals een groter risico op aquaplaning en een kortere remafstand op een nat wegdek.

Het belang van de profieldiepte wordt vaak verkeerd ingeschat door bestuurders. Hoewel de EU-wetgeving een minimale profieldiepte van 1,6 mm oplegt, wordt bestuurders aanbevolen banden met een profieldiepte onder 3 mm (4 mm voor winterbanden) te vervangen.

Prijzen voor Laser Check

We nemen veiligheid serieus en het Laser Check-programma werd in Duitsland, Europa en wereldwijd bekroond. Het gaat om onderstaande prijzen:

  • Goldene Brücke - uitgereikt door de Duitse Public Relations Vereniging
  • Goldene Pyramide - uitgereikt door de Vereniging van Duitse Sales Promotors en Sales Trainers
  • European Silver Award - uitgereikt door de Vereniging van Promotors
  • European Gold Award - uitgereikt door de Europese vaktijdschriften
  • World PRO Award - de hoogste wereldwijde bekroning voor een succesvolle salespromotie
  • One PS for safety
  • Deutscher Verkehrssichheitspreis - Duitse gouden Road Safety Award

FULDA PRESSURE CHECK

De bandenspanning controleren zonder het ventiel aan te raken

Wat is Pressure Check?

Pressure Check is 's werelds eerste mobiele 'touchless' bandenspanningscontrolesysteem, dat de bandenspanning nauwkeurig meet zonder dat u het ventiel hoeft aan te raken.

Om de bandenspanning te meten, hoeft de auto gewoon stapvoets over de testplaten te laten rijden. Het Pressure Check-systeem doet de rest.

Het systeem is compatibel met elk voertuigmodel of -formaat en het bandentype waarmee het is uitgerust. Het verzamelt data via honderden individuele sensoren op het loopvlak.

Die meten de hardheid, vervorming en andere factoren van de band, die vervolgens door een softwareprogramma in een bandenspanningswaarde worden omgezet.

Te lage bandenspanning: Risico's

Als banden onvoldoende zijn opgepompt, leidt dit mogelijk tot vroegtijdige schade, wat het risico op een platte band vergroot en het handlingvermogen verkleint.

Desondanks is uit onderzoek gebleken dat meer dan 1 op 3 automobilisten met onvoldoende opgepompte banden rijdt.

Het doel van het Fulda Pressure Check-programma is de risico's van een te lage bandenspanning te benadrukken.