Технологията на Fulda

По-къс спирачен път на суха настилка

Специалнo конструираният дизайн на протектора на нашите гуми увеличава максимално контакта с пътя за по-добро управление. Избрани моделу гуми от нашата гама са оптимизирани, така че да се увеличи спирачната сила спрямо пътя, което води до по-кратко спирачно разстояние на сухи пътни настилки.

Устойчивост на аквапланинг

Насочените форми на шарката на протектора, комбинирани с уникалната шарка на канала Aquaflow на Fulda, гарантират бързото отвеждане на водата под гумата при силен дъжд.

Прецизно управление

Стабилните централни ребра и солидните раменни блокове работят заедно, за да спомогнат за прецизното управление. Нашите свръх високоскоростни гуми използват технологията Progressive Hump в протектора на гумата за равномерно разпределение на налягането по контактната повърхност. Резултатът е по-добро управление на магистрални скорости, с прецизен контрол при завиване.

По-нисък разход на гориво

Нашите гуми използват оптимизиран каркас и шарка на протектора, за да се намали съпротивлението при търкаляне и разхода на гориво. Шарката на протектора Ecotread на нашите модели EcoControl и EcoControl HP подобрява тази концепция още повече с акцент върху икономията на гориво и намаляване на емисиите на CO2 .

Дълъг пробег

Нашите гуми използват износоустойчиви съединения, по-плоски контури и оптимизирани шарки на протектора, за да се осигури бавно и равномерно износване за по-дълъг живот на гумата и потенциал за дълъг пробег.

Нисък шум

Оптимизираната подредба на блоковете на протектора и по-плоският контур на гумата намаляват вътрешния и външния шум за по-тихо и по-удобно шофиране.

Надеждно представяне през зимата

Нашите зимни гуми са оборудвани със специални технологии, за да ви превеждат през суровите климатични условия. Технологията SnowCatcher на Fulda е използвана в нашите гуми Kristall Control HP и Kristall Montero 3, които се отличават с централни канали, които работят заедно, за да оформят заключваща мрежа, улавяща снега, докато шофирате, за да ви поддържа в движение дори в тежък сняг.

Междувременно, оптимизираните конструкции на каркаса и специалната смес за зимни протектори предлагат надеждни и подобрени технически показатели по зимните пътища.

Устойчивост на повреди

Нашите SUV и 4х4 гуми използват висококачествен каркас, който спомага за защита срещу удари и въздействия, които биха могли да повредят гумите.