Denmark DA
Skift land

Sommer- og vinterdæk

Bør du købe vinterdæk?

Vinterdæk er designet til at levere vejgreb og kontrol i de koldere måneder. De er lovpligtige i nogle europæiske lande, men de kan også være et klogt valg til steder, hvor vintrene er relativt milde. Hvad gør et vinterdæk anderledes?

De giver mere sikker kørsel i koldt vejr: Fulda vinterdæk bruger en speciel silikablanding, som er designet til at forbedre dit dæks ydelse, når temperaturen falder til under 7°C. Denne gummiblanding gør det nemmere at starte, standse og dreje i koldt føre. Et helårs- eller sommerdæk kan godt fungere om vinteren, men et særligt vinterdæk er konstrueret til at levere bedre kontrol, når det er koldt.

De er designet til solidt vejgreb på glatte vejbaner: På vores produktsider kan du se, at vi taler om "lameller" på vores vinterdæk. Disse ekstra udskæringer i slidbanerne giver dækket ekstra vejgreb på vanskelige, glatte vejbaner. Bredere slidbaneblokke forbedrer evnen til at transportere sne væk fra dækket. Hvis du bor et sted, hvor vinter betyder hårde islag på vejene, kan vinterdæk med pigge give ekstra godt vejgreb.

Sådan køber man vinterdæk

Eftersom det nye EU-dækmærke ikke bedømmer ydelseskarakteristika for vinterkørsel, er det en god idé at søge rådgivning fra andre kilder. I disse tilfælde kan uafhængige dæktest være nyttige. Disse objektive anmeldere kan hjælpe dig med at vælge, hvilke dækegenskaber der passer til din bil, dit klima og din kørestil. Din lokale dækforhandler ved, hvad der fungerer i din region og vil kunne rådgive dig om dine alternativer.

Vinter-, sommer- og helårsdæk har forskellige vejgreb. Hvis man blander dæk, som ikke har de samme slidbanemønstre eller egenskaber, kan ydelsen være svækket, når du har allermest brug for den. For at opnå optimale køreegenskaber skal du have ens dæk på alle fire hjul.

Hvis du passer godt på dine vinterdæk, vil din kloge investering holde længere. Det betyder, at de skal opbevares liggende – ikke stående med slidbanesiden nedad. Ved at opbevare dem i særlige poser beskytter du dem yderligere i sommerhalvåret. Hvis du ikke har plads derhjemme, kan du tale med din lokale forhandler om opbevaringsmuligheder.

Vinterdæk er designet til at hjælpe dig med at holde vejgrebet på glatte vejbaner. De kan sikre din køreglæde i de koldere måneder, men du skal altid have sikkerheden på vejene som førsteprioritet. Vinterdæk kan have lavere hastighedskoder end tilsvarende sommerdæk. Kontrollér dækkets anbefalede hastighedskode, og sørg for ikke at overskride den.

Det er en god ide at kontrollere dæktryk og mønsterdybde ofte. Med et korrekt dæktryk får du mest muligt ud af dine dæk. Mønsterdybden er vigtig for at opretholde optimal ydelse. De steder, hvor vinterdæk er lovpligtige, er der normalt også et minimumkrav til mønsterdybden. EU-lovgivningen kræver at sommerdæk har en mønsterdybde på minimum 1,6 mm. Hos Fulda anbefaler vi, at vinterdæk har en mønsterdybde på mindst 4 mm.