Finland FI
Vaihda maata

Vuodenajan renkaat

Tarvitsetko talvirenkaat?

Talvirenkaat lisäävät pitoa ja parantavat hallittavuutta kylmällä säällä. Joissain Euroopan maissa talvirenkaiden käyttö on pakollista, mutta talvirenkaista saattaa olla hyötyä myös maissa, joissa talvet ovat tyypillisesti leutoja. Miten talvirenkaat poikkeavat kesärenkaista?

Kylmällä säällä ajaminen talvirenkailla on turvallisempaa: Fuldan talvirenkaissa käytetään silikaattiseosta, joka parantaa renkaan suorituskykyä lämpötilan ollessa alle 7 °C. Silikaattiseoksen ansiosta liikkeellelähtö, pysähtyminen ja kääntyminen sujuvat helposti kylmällä tien pinnalla. Kesärenkaat ja joka vuodenajan renkaat toimivat usein riittävän hyvin myös talvisin, mutta talvirenkaat ovat kuitenkin ylivoimaiset kylmällä säällä.

Talvirenkaat on suunniteltu parantamaan vetokykyä talvisilla teillä: Tuotesivuillamme puhutaan talvirenkaiden yhteydessä urista ja lamelleista. Nämä ovat ylimääräisiä leikkauksia renkaan kulutuspinnassa, jotka lisäävät pitoa kylmissä sääolosuhteissa. Leveät pintakuviolohkot kanavoivat lunta tehokkaasti pois renkaan kulutuspinnalta. Nastarenkaat tarjoavat erittäin hyvän pidon jäisillä teillä.

Miten valitset sopivat talvirenkaat?

Koska uusi EU:n rengasmerkintä ei sisällä talviajoon liittyviä suorituskykyominaisuuksia, on hyvä pyytää puolueettomia neuvoja muista lähteistä. Tässä puolueettomista rengastesteistä voi olla apua. Puolueettomat testaajat voivat auttaa päättämään, mitkä renkaan ominaisuudet ovat parhaat ajoneuvollesi ajo-olosuhteisiisi ja ajotavallesi. Paikallinen rengasliike voi myös auttaa tarkastelemaan vaihtoehtoja ja tietää lisää alueesi erityisominaisuuksista.

Talvi- ja kesärenkaat sekä joka vuodenajan renkaat pureutuvat tiehen eri tavoilla. Jos ajoneuvoon asennetaan renkaita, joiden pintakuviot tai ominaisuudet ovat erilaiset, suorituskyky voi heiketä juuri silloin kun sitä eniten tarvitaan. Parhaan käsiteltävyyden varmistat käyttämällä samanlaisia renkaita joka pyörässä.

Jos huolehdit talvirenkaista oikein, sijoituksesi kestää kauemmin. Renkaita kannattaa säilyttää kyljellään eikä kulutuspinta alaspäin. Myös renkaiden säilyttäminen erityisissä pusseissa auttaa suojaamaan niitä. Jos sinulla ei ole tarpeeksi tilaa renkaiden säilyttämiseen, kysy säilytysvaihtoehtoja paikalliselta kauppiaaltasi.

Talvirenkaat on suunniteltu tuomaan pitoa talvisille teille. Ne lisäävät ajonautintoa kylmempinä kuukausina, mutta sinun on aina asetettava tieturvallisuus ensimmäiseksi. Talvirenkaiden nopeusluokka voi olla pienempi kuin vastaavien kesärenkaiden. Tarkista renkaiden suositeltu nopeusluokka ja varmista, ettet ylitä sitä.

Rengaspaineet ja kulutuspinta kannattaa tarkistaa usein. Säilyttämällä oikean rengaspaineen saat parhaan hyödyn renkaistasi. Kulutuspinta on tärkeä parhaan suorituskyvyn saavuttamisessa. Jos alueellasi edellytetään talvirenkaiden käyttöä, tavallisesti myös vähimmäiskulutuspinnoista on säädelty lailla. EU:n laki edellyttää kesärenkailta 1,6 mm:n vähimmäiskulutuspintaa. Fulda suosittelee talvirenkaille kulutuspinnaksi vähintään 4 mm.