Finland FI
Vaihda maata

Polttoainetaloudellisuus ja vierintävastus

Jopa 20 prosenttia ajoneuvon polttoaineenkulutuksesta aiheutuu on renkaiden vierintävastuksesta. Se tarkoittaa vastusta, jonka rengas kohtaa osuessaan maahan. Kevyesti rullaava rengas vaatii vähemmän polttoainetta, sillä kitkaan ja lämpöön hukkaantuu vähemmän energiaa. 

Polttoainetaloudellisuus luokitellaan 7 eri luokkaan A:sta (polttoainetaloudellisin luokka) G:hen (polttoaine-epätaloudellisin luokka). D-luokitusta ei käytetä henkilöautoissa.

Edut

A-luokan renkailla varustetun auton polttoainekulutuksen ero G-luokan renkaisiin verrattuna voi olla jopa 7,5 %. Se voi tarkoittaa yli 300 euron säästöä renkaiden käyttöajalla.* Kun valitset polttoainetaloudelliset renkaat, haitallisia CO2 -päästöistä on iloa.

Muita polttoaineen kulutukseen vaikuttavia tekijöitä

Mahdollisimman hyvän polttoainetaloudellisuuden varmistamiseksi huolehdi siitä, että renkaissa on oikea ilmanpaine. Alhainen rengaspaine lisää vierintävastusta ja heikentää märkäpitoa. Ajoneuvon paino ja oma ajotyyli voivat myös vaikuttaa paljon. Energiataloudellinen·eli ekologinen ajotapa voi merkittävästi vähentää polttoaineen kulutusta.

*Laskelmassa käytetty keskikulutus on 8 litraa / 100 km, polttoaineen hinta on 1,50 euroa/litra ja renkaan keskimääräinen käyttöikä on 35 000 km.

Annetut arvot ovat vain esimerkkejä. Tietyn rengasmalliston tai -koon arvot voivat vaihdella.