Finland FI
Vaihda maata

Polttoainetaloudellisuus ja vierintävastus

Vierintävastus vaikuttaa jopa 30 % tavarankuljetusauton polttoainekulutukseen. Kun vierintävastus on pienempi, renkaat kuluttavat vähemmän polttoainetta ja tuottavat vähemmän päästöjä.

Polttoainetaloudellisuus luokitellaan A:sta (parhaan polttoainetaloudellisuuden luokka) F:ään (huonoimman polttoainetaloudellisuuden luokka). Luokkaa G ei käytetä tavarankuljetusautoissa.

Edut

Polttoainetaloudellisuudessa on jopa 15 % ero uusien A-luokan renkaiden ja F-luokan renkaiden välillä. Se tarkoittaa yli 7 000 euron säästöä renkaiden käyttöajalla.* Kun valitset polttoainetaloudelliset renkaat, haitallisten päästöjen määrä pienenee.

Muita polttoaineen kulutukseen vaikuttavia tekijöitä

Varmista, että renkaissa on oikea ilmanpaine, jotta polttoainetaloudellisuus olisi mahdollisimman hyvä. Suositellun paineen käyttäminen takaa, että pintakuvio mukautuu juuri sopivasti kuorman kantamista varten. Kuorman paino ja pyörien suuntaus vaikuttavat osaltaan myös, samoin kuin ajotyyli. Taloudellinen ajaminen voi pienentää polttoainekulutusta huomattavasti.

Lataa polttoainetaloudellisuuden opas, jos haluat vinkkejä ja neuvoja.

*Laskelmassa käytetään seuraavia oletuksia: ajoneuvon polttoainekulutus on 32,3 l/100 km → 323 l/1 000 km → 14,7 % potentiaalinen säästö = 47,5 l pienempi polttoainekulutus 1 000 km:llä → polttoaineen hinta 1,50 EUR/litra = 71,25 EUR/1 000 km → 100 000 km ajomäärä/vuosi = 7 125 EUR säästö/vuosi.

Annetut arvot ovat vain esimerkkejä. Tietyn rengasmalliston tai -koon arvot voivat vaihdella.