Finland FI
Vaihda maata

Fiksua ajamista

Fiksua ajamista

Fuldan teknisten innovaatioiden kulttuuri ei ulotu vain nimellämme kulkeviin tuotteisiin vaan myös tieturvallisuuden korostamiseen.

Ei vain fiksuja tuotteita vaan myös fiksua ajamista.

Olemme esitelleet kaksi tärkeää aloitetta, jotka lisäävät tietoisuutta renkaiden asianmukaisen huoltamisen ja tarkastamisen tärkeydestä:

  • Fuldan Laser Check – Mittaa renkaiden kulutuspinnan syvyys tarkasti lasertyökalullamme
  • Fuldan Pressure Check – Tarkista rengaspaine venttiiliin koskematta

FULDAN LASER CHECK

Voit tarkistaa renkaan kulutuspinnan syvyyden Fuldan Laser Checkillä.

Mikä on Laser Check?

Laser Check on Fuldan aloite, joka tarjoaa kuljettajille mahdollisuuden mitata renkaiden kulutuspinnan syvyys tarkasti erityisten turvallisuustapahtumien yhteydessä

Fuldan Laser Check on ollut jättimenestys esittelemisestään saakka, ja tieturvallisuustapahtumia järjestetään nykyisin ympäri Eurooppaa sekä Brasiliassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Laser Check -teknikkomme käyttävät erikoistyökalua, jonka päässä oleva lasersäde mittaa renkaan kulutuspinnan syvyyden skannaamalla sen kulutuspintaprofiilin.

Profilometrityökalun mittausalue on 0,0–11,0 mm, ja se ottaa tarkimmat mittaukset juuri kriittisen 4 mm:n profiilikorkeuden kohdalla.

Saksalaiset yhteistyökumppanimme erittäin arvostetussa Automobilclub von Deutschlandissa (saksalainen automobiiliyhdistys – AvD) ovat tukeneet Fuldan Laser Check -järjestelmää tärkeänä tieturvallisuutta lisäävänä aloitteena jo useiden vuosien ajan.

Riittämättömät urat: Vaarat

Laser Check kiinnittää kuljettajien huomion renkaiden kulumisnopeuteen ja riittämättömän kulutuspinnan syvyyden aiheuttamiin vaaroihin, kuten vesiliirtoon ja pidempiin jarrutusmatkoihin märillä teillä.

Kuljettajat arvioivat riittävän kulutuspinnan syvyyden usein väärin. Vaikka EU:n lainsäädännön mukaan renkaat, joiden kulutuspinta on vähintään 1,6 mm, ovat asianmukaiset, kuljettajia neuvotaan vaihtamaan renkaat, kun kulutuspintaa on jäljellä alle 3 mm (talvirenkaissa 4 mm).

Palkintoja Laser Checkille

Suhtaudumme tieturvallisuuteen erittäin tosissamme, ja Laser Check -ohjelmalle on myönnetty palkintoja Saksassa, Euroopassa ja myös maailmanlaajuisesti. Näitä ovat esimerkiksi:

  • Goldene Brücke – saksalaisen PR-yhdistyksen myöntämä
  • Goldene Pyramide – saksalaisen myynninedistäjien ja myyntikouluttajien yhdistyksen myöntämä
  • European Silver Award – promoottoriyhdistyksen myöntämä
  • European Gold Award – eurooppalaisen promootioyhdistyksen lehden myöntämä
  • World PRO Award – arvostetuin kansainvälinen myynninedistämisestä myönnettävä palkinto
  • Yksi PS turvallisuudesta
  • Deutscher Verkehrssichheitspreis – saksalainen kultainen tieturvallisuuspalkinto

FULDAN PRESSURE CHECK

Tarkista rengaspaine venttiiliin koskematta

Mikä on Pressure Check?

Pressure Check on maailman ensimmäinen kosketukseton rengaspaineen tarkistusjärjestelmä, joka antaa renkaan tarkan painelukeman ilman, että sinun tarvitsee koskea renkaan venttiiliin.

Renkaiden paine mitataan ajamalla auto yksinkertaisesti testipaikkaan kävelynopeudella, ja Pressure Check -järjestelmä huolehtii lopusta.

Järjestelmä toimii ajoneuvon mallista tai mitoista ja rengastyypistä huolimatta. Se kestää tietoja sadoista yksittäisistä kosketuspinnan antureista.

Anturit mittaavat renkaan kovuusasteen, epämuodostuman ja muut tekijät, jotka ohjelmisto sitten muuntaa painelukemaksi.

Riittämätön rengaspaine Vaarat

Jos rengaspaineet eivät ole suositusten mukaiset, ne voivat kulua nopeammin, mikä lisää rengasrikon vaaraa ja heikentää käsiteltävyyttä.

Tästä huolimatta tutkimukset osoittavat, että yli 1–3 motoristia ajaa renkailla, joiden rengaspaine ei ole suositusten mukainen.

Fuldan Pressure Check -ohjelma pyrkii kiinnittämään huomiota liian tyhjillä renkailla ajamisen vaaroihin.