Εποχιακά ελαστικά

Πρέπει να αγοράσετε χειμερινά ελαστικά;

Τα χειμερινά ελαστικά είναι σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν πρόσφυση και έλεγχο κατά τους ψυχρούς μήνες. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες η χρήση τους είναι υποχρεωτική, αποτελούν όμως μια έξυπνη επιλογή ακόμα και σε περιοχές όπου ο χειμώνας είναι πιο ελαφρύς. Σε τι διαφέρει ένα χειμερινό ελαστικό;

Κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη όταν ο καιρός είναι ψυχρός: Τα χειμερινά ελαστικά της Fulda είναι κατασκευασμένα από ειδικό μείγμα πυριτίου, σχεδιασμένο να βελτιώνει τις επιδόσεις των ελαστικών όταν η θερμοκρασία είναι μικρότερη των 7 °C. Το μείγμα αυτό διευκολύνει το ξεκίνημα, το σταμάτημα και τις αλλαγές πορείας σε ψυχρό οδόστρωμα. Τα ελαστικά παντός καιρού ή τα θερινά ελαστικά ενδέχεται να έχουν καλές επιδόσεις και τον χειμώνα, αλλά τα ελαστικά που είναι ειδικά για χειμερινές συνθήκες έχουν κατασκευαστεί ώστε να παρέχουν περισσότερο έλεγχο όταν κάνει κρύο.

Έχουν σχεδιαστεί για καλή πρόσφυση στους χειμερινούς δρόμους: Στις σελίδες προϊόντων της εταιρείας μας, θα δείτε ότι αναφερόμαστε σε "αυλακώσεις" όταν μιλάμε για χειμερινά ελαστικά. Αυτές οι πρόσθετες εγκοπές στα πέλματα δίνουν στο ελαστικό περισσότερη πρόσφυση στους δύσκολους χειμερινούς δρόμους. Τα φαρδύτερα τακούνια του πέλματος απομακρύνουν πιο αποτελεσματικά το χιόνι από το ελαστικό. Εάν ζείτε σε περιοχή όπου τον χειμώνα οι δρόμοι πιάνουν πάγο, τα χειμερινά ελαστικά με καρφιά προσφέρουν ενισχυμένο κράτημα.

Πώς να αγοράσετε χειμερινά ελαστικά

Επειδή η νέα σήμανση ελαστικών της ΕΕ δεν αξιολογεί χειμερινά χαρακτηριστικά απόδοσης, καλό θα ήταν να λάβετε καθοδήγηση από μια άλλη ανεξάρτητη πηγή. Σε αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν οι ανεξάρτητες δοκιμές ελαστικών. Αυτοί οι αντικειμενικοί κριτικοί μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια χαρακτηριστικά ελαστικών είναι σωστά για το όχημα, το κλίμα και το στυλ οδήγησής σας. Ο τοπικός αντιπρόσωπος πωλήσεων ελαστικών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξετάσετε τις επιλογές σας και θα γνωρίζει περισσότερα σχετικά με το τι είναι καλύτερο για την περιοχή σας.

Τα χειμερινά ελαστικά, τα θερινά ελαστικά και τα ελαστικά για όλες τις εποχές έχουν διαφορετικό κράτημα στο δρόμο. Ο συνδυασμός ελαστικών που δεν έχουν τα ίδια σχέδια ή χαρακτηριστικά πέλματος μπορεί να μειώσει την απόδοση όταν τη χρειάζεστε περισσότερο. Για βέλτιστο κράτημα, χρησιμοποιήστε το ίδιο σετ ελαστικών και στους τέσσερις τροχούς.

Αν φροντίζετε σωστά τα χειμερινά ελαστικά σας, η έξυπνη επένδυσή σας θα διαρκέσει περισσότερο. Αυτό σημαίνει να τα αποθηκεύετε στις πλευρές τους, παρά με την πλευρά του πέλματος προς τα κάτω. Η διατήρησή τους σε ειδικές σακούλες βοηθά επίσης στην προστασία τους τις εποχές που δεν χρησιμοποιούνται. Αν δεν έχετε αρκετό χώρο εκεί που κατοικείτε, μιλήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο πωλήσεων για άλλες επιλογές αποθήκευσης.

Τα χειμερινά ελαστικά σχεδιάζονται για καλύτερη πρόσφυση στους δρόμους το χειμώνα. Μπορούν να σας προσφέρουν οδηγική απόλαυση κατά τους πιο ψυχρούς μήνες, αλλά θα πρέπει πάντοτε να προέχει η οδική ασφάλεια. Τα χειμερινά ελαστικά μπορούν να έχουν χαμηλότερο δείκτη ταχύτητας από τα αντίστοιχα θερινά. Ελέγξτε το συνιστώμενο δείκτη ταχύτητας του ελαστικού σας και σιγουρευτείτε πως δεν θα τον υπερβείτε.

Καλό θα ήταν είναι να ελέγχετε συχνά την πίεση ελαστικών και το βάθος πέλματος του οχήματός σας. Η διατήρηση της σωστής πίεσης ελαστικών σάς βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ελαστικά σας. Το βάθος πέλματος είναι σημαντικό για τη διατήρηση βέλτιστης απόδοσης. Όπου απαιτούνται από το νόμο χειμερινά ελαστικά, συνήθως υπάρχει και ένα νόμιμο ελάχιστο βάθος πέλματος. Η νομοθεσία της ΕΕ απαιτεί ελάχιστο βάθος πέλματος 1,6 χιλ. για θερινά ελαστικά. Στη Fulda, συνιστούμε βάθος πέλματος χειμερινών ελαστικών τουλάχιστον 4 χιλ.