Πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο

Το κράτημα σε βρεγμένο δρόμο είναι ένα σημαντικό ζήτημα κατά την αγορά καινούργιων ελαστικών. Οι δείκτες της ΕΕ καθορίζονται μέσω της μέτρησης της απόστασης φρεναρίσματος του ελαστικού σε βρεγμένες επιφάνειες.

Το κράτημα στο βρεγμένο ταξινομείται από το Α (κατηγορία με τη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος) έως το F (κατηγορία με τη μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος).

Οι δείκτες D και G δεν χρησιμοποιούνται για επιβατικά αυτοκίνητα.

Γιατί είναι σημαντικός ο δείκτης για το κράτημα σε βρεγμένο δρόμο

Λίγα μέτρα μπορεί να κάνουν τη διαφορά σε μια έκτακτη ανάγκη. Ένα σετ ελαστικών με δείκτη Α θα ακινητοποιηθούν κατά 30% πιο σύντομα από ένα σετ ελαστικών με δείκτη F. Για ένα επιβατικό όχημα σε πλήρες φρενάρισμα από τα 80kph, αυτό σημαίνει 18 μέτρα μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος.*

Σημείωση: Τηρείτε πάντοτε τις συνιστώμενες αποστάσεις ακινητοποίησης όταν οδηγείτε.

*Εάν η μέτρηση γίνει σύμφωνα με τις μεθόδους δοκιμής που ορίζονται στον Κανονισμό της ΕΚ 1222/2009. Οι αποστάσεις φρεναρίσματος ενδέχεται να ποικίλουν ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και άλλους παράγοντες.

Οι τιμές που εμφανίζονται χρησιμοποιούνται μόνο για ενδεικτικούς λόγους. Οι τιμές για κάποια συγκεκριμένη σειρά ελαστικών/για συγκεκριμένες διαστάσεις ελαστικών μπορεί να ποικίλουν.