Έξυπνη Οδήγηση

Έξυπνη οδήγηση

Στη Fulda η κουλτούρα τεχνολογικής καινοτομίας μας δεν επεκτείνεται μόνο στα προϊόντα που φέρουν το όνομά μας, αλλά και στην έμφαση που δίνουμε στην οδική ασφάλεια.

Όχι μόνο έξυπνα προϊόντα, αλλά και έξυπνη οδήγηση.

Παρουσιάσαμε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από τη σωστή συντήρηση και επιθεώρηση των ελαστικών:

  • Fulda Laser Check – Μετρήστε με ακρίβεια το βάθος πέλματος των ελαστικών σας χρησιμοποιώντας το εργαλείο λέιζερ μας
  • Fulda Pressure Check – Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας χωρίς να αγγίξετε τη βαλβίδα

FULDA LASER CHECK

Ελέγξτε το βάθος πέλματος των ελαστικών σας σε δευτερόλεπτα με το Fulda Laser Check.

Τι είναι το Laser Check;

Το Laser Check είναι μια πρωτοβουλία της Fulda που επιτρέπει στους οδηγούς να μετρήσουν με ακρίβεια το βάθος του εναπομένοντος πέλματος των ελαστικών τους κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων για την ασφάλεια.

Οι εκδηλώσεις οδικής ασφάλειας Fulda Laser Check, οι οποίες έχουν μεγάλη επιτυχία από την παρουσίασή τους, πλέον διεξάγονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και στη Βραζιλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Οι τεχνικοί μας που εκτελούν τον έλεγχο Laser Check χρησιμοποιούν ένα ειδικό εργαλείο με δέσμη λέιζερ προσαρτημένη στην κεφαλή του για να μετρήσουν το βάθος πέλματος ενός ελαστικού σαρώνοντας το προφίλ πέλματός του.

Το εργαλείο μέτρησης προφίλ έχει εύρος μέτρησης μεταξύ 0,0 χιλ. και 11,0 χιλ., με πιο ακριβείς μετρήσεις στο κρίσιμο εύρος ύψους προφίλ έως και 4 χιλ.

Οι συνεργάτες μας στη Γερμανία, ο ευρύτατα αναγνωρισμένος Γερμανικός Αυτοκινητιστικός Σύλλογος (Automobilclub von Deutschland – AvD) υποστηρίζει το Fulda Laser Check ως σημαντική πρωτοβουλία οδικής ασφάλειας για πολλά χρόνια.

Ανεπαρκές βάθος πέλματος: Οι κίνδυνοι

Το Laser Check εφιστά την προσοχή των οδηγών στο ρυθμό φθοράς των ελαστικών τους και στους κινδύνους που σχετίζονται με το ανεπαρκές βάθος πέλματος, όπως ο αυξημένος κίνδυνος υδρολίσθησης και οι μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένους δρόμους.

Το επαρκές βάθος πέλματος συχνά εκτιμάται εσφαλμένα από τους οδηγούς και μολονότι η νομοθεσία της ΕΕ επιτρέπει ελαστικά με εναπομένον βάθος πέλματος τουλάχιστον 1,6 χιλ., οι οδηγοί συμβουλεύονται να αντικαθιστούν τα ελαστικά με βάθος πέλματος μικρότερο από 3 χιλ. (4 χιλ. για χειμερινά ελαστικά).

Βραβεία για το Laser Check

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την οδική ασφάλεια και το πρόγραμμα Laser Check έχει κερδίσει βραβεία στη Γερμανία, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Αυτά περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Goldene Brücke - απονέμεται από το Γερμανικό Σύλλογο Δημοσίων Σχέσεων
  • Goldene Pyramide - απονέμεται από το Σύλλογο Γερμανών Πωλητών και Εκπαιδευτών Πωλήσεων
  • European Silver Award - απονέμεται από τους Συλλόγους Διαφημιστών
  • European Gold Award - απονέμεται από τα Ευρωπαϊκά Επαγγελματικά Περιοδικά Διαφήμισης
  • World PRO Award - το ανώτατο βραβείο στον κόσμο για επιτυχημένες προωθητικές ενέργειες πωλήσεων
  • One PS για ασφάλεια
  • Deutscher Verkehrssichheitspreis - Γερμανικό βραβείο οδικής ασφάλειας (χρυσό)

FULDA PRESSURE CHECK

Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας χωρίς να αγγίξετε τη βαλβίδα

Τι είναι το Pressure Check;

Το Pressure Check είναι το πρώτο φορητό σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών στον κόσμο, το οποίο παρέχει ακριβείς μετρήσεις πίεσης ελαστικών χωρίς να χρειαστεί να αγγίξετε τη βαλβίδα.

Προκειμένου να μετρηθεί η πίεση του ελαστικού, το αυτοκίνητο περνά πάνω από τις πλάκες ελέγχου με ταχύτητα βαδίσματος και το σύστημα Pressure Check αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Το σύστημα λειτουργεί ανεξαρτήτως μοντέλου ή διαστάσεων οχήματος, αλλά και τύπου ελαστικών, συλλέγοντας δεδομένα από εκατοντάδες μεμονωμένους αισθητήρες που υπάρχουν στην επιφάνεια επαφής.

Αυτοί μετρούν το βαθμό σκληρότητας του ελαστικού, την παραμόρφωση και άλλους παράγοντες, οι οποίοι μετατρέπονται στη συνέχεια σε ένδειξη πίεσης μέσω λογισμικού.

Ανεπαρκής πίεση ελαστικών: Οι κίνδυνοι

Εάν τα ελαστικά δεν παραμένουν φουσκωμένα στη σωστή πίεση, μπορεί να υποστούν πρόωρη φθορά, αυξάνοντας τον κίνδυνο αστοχίας του ελαστικού και μειώνοντας την ικανότητα χειρισμού.

Παρά ταύτα, η έρευνα δείχνει ότι πάνω από 1 στους 3 οδηγούς οδηγούν με ελαστικά που δεν έχουν τη σωστή πίεση.

Το πρόγραμμα Fulda Pressure Check στοχεύει στην επισήμανση των κινδύνων που ενέχει η ανεπαρκής πίεση των ελαστικών.