Kiegyensúlyozott teljesítményű gumiabroncs

A gumiabroncsok összehasonlításakor fontos tudni, hogy egyes teljesítményjellemzők között ellentétes viszony áll fenn. Ez a mindennapokban azt jelenti, hogy az egyik tulajdonság javítása a másik tulajdonság kárára mehet.

Az egyik ilyen páros a nedves tapadás és az üzemanyag-hatékonyság. Jellegénél fogva a futófelület nedves utakon jó tapadást biztosító mintázata egyúttal nagyobb súrlódást is eredményez. Ebből eredően igazán nagy kihívást jelent olyan abroncsot gyártani, amely üzemanyag-hatékonyságból és nedves úton tapasztalható tapadásból egyaránt „A” kategóriás besorolást kaphat.

A mi megoldásunk

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy mindkét területen „A” kategóriás teljesítményt nyújtó gumiabroncsot állítsunk elő. Alapvető célunk azonban ugyanaz marad: az összes területen jó teljesítményt nyújtó, kiegyensúlyozott jellemzőkkel rendelkező gumiabroncsok fejlesztése. Az EU-s besorolásokon kívül további további fontos jellemzőkre is hangsúlyt fektetünk, mint például a gumiabroncs kezelhetősége száraz és nedves útfelületen, a vízen futás kialakulásával szembeni ellenálló képesség és a futásteljesítmény.