Nedves tapadás

A nedves tapadási jellemzők új teherautó- vagy autóbusz-gumiabroncs vásárlásánál fontos szempontot jelentenek. Az EU besorolásának alapja a gumiabroncs nedves úton mérhető féktávolsága.

Nedves tapadási jellemzőik szerint a gumiabroncsok hét csoportba oszthatók; az első az „A” kategória, amelybe a legrövidebb fékúttal rendelkező gumiabroncsok tartoznak, az utolsó az „F” kategória, amelybe a leghosszabb fékúttal rendelkező gumiabroncsok tartoznak.

Haszonjárműveknél a „G” kategória nem használatos.

A nedves tapadási jellemzők fontossága

A jobb nedves tapadási jellemzőkkel rendelkező gumiabroncsok csúszós úton rövidebb féktávolságot biztosítanak. Az „A” kategóriás gumiabroncsokkal rendelkező, teljes erővel fékező jármű 30%-kal rövidebb fékút után áll meg, mint az „F” kategóriás gumiabroncsokkal felszerelt társa. Az eltérés akár 25 méter is lehet.*

Vezetés közben a választott gumiabroncs típusától függetlenül mindig tartsa be a javasolt követési távolságot.

*A számítás alapjául 40 tonna (GTW) súlyú, 80 km/ó sebességgel haladó félpótkocsis szerelvény szolgált. Az eredmények a járműtől, a vezetési körülményektől és az alkalmazott teszteljárástól függően változhatnak.

A címkén szereplő értékek csak szemléltetési célt szolgálnak. A gumiabroncsok vonatkozó értékei a termékcsaládtól/mérettől függően változhatnak.