Vezetési tanácsok

Okos járművezetés

A Fulda technológiai innovációs kultúrája nemcsak a nevünket viselő termékekre terjed ki, hanem a közlekedésbiztonság hangsúlyozására is.

Nemcsak okos termékek – okos járművezetés is.

Két fontos kezdeményezéssel hívtuk fel a figyelmet az abroncsok megfelelő karbantartására és ellenőrzésére:

  • Fulda Laser Check – Pontosan megmérheti abroncsai profilmélységét lézeres eszközünk segítségével
  • Fulda Pressure Check – Gumiabroncsainak nyomását a szelep érintése nélkül ellenőrizheti

FULDA LASER CHECK

A Fulda Laser Check segítségével pillanatok alatt ellenőrizheti abroncsai profilmélységét.

Mi az a Laser Check (lézeres ellenőrzés)?

A Laser Check a Fulda kezdeményezése, amely lehetővé teszi, hogy a speciális biztonsági eseményeken részt vevő járművezetők pontosan megmérhessék abroncsaik profilmélységét.

Bevezetése óta a legnagyobb siker, hogy a Fulda Laser Check közlekedésbiztonsági eseményeit már Európa-szerte, Brazíliában, az USA-ban és Kanadában is megrendezik.

Laser Check mérnökeink egy speciális eszközt használnak, amely lézersugárral tapogatja le a futófelület profilját, hogy megállapítsa a profilmélységet.

A profilmérő eszköz mérési tartománya 0,0 mm és 11,0 mm között van, a legpontosabb mérést a 4 mm-ig terjedő kritikus magasságtartományban tudja elérni.

Németországi partnerünk, az elismert Automobilclub von Deutschland több éven keresztül támogatta a Laser Check ellenőrzést, mint a közúti biztonság megvalósításának fontos kezdeményezését.

Elégtelen mintázatmélység: A veszélyek

A Lase Check nevű lézeres ellenőrzés felhívja a vezetők figyelmét az abroncsaik kopásának ütemére és az elégtelen mintázatmélységhez kapcsolódó veszélyekre, például a vízenfutás és a hosszabb fékút nedves útfelületen.

Az elegendő profilmélységet gyakran tévesen ítélik meg a vezetők, és bár az EU jogszabályai megengedik, hogy a kopás következtében a profilmagasság akár 1,6 mm-re csökkenjen, azt ajánljuk a vezetőknek, hogy cseréljék ki a gumiabroncsokat, amikor a profilmagasság 3 mm (téli abroncsok esetében 4 mm) alá csökken.

A Laser Check díjai

Mi komolyan vesszük a közlekedésbiztonságot, Laser Check programunk díjakat nyert Németországban, Európában és világszerte. A díjak közé tartoznak a következők:

  • Aranyhíd - a DPRG-től (Németországi Public Relations Társaság)
  • Aranypiramis - a BDVT-től (a Német Értékesítés-ösztönző és Oktató Társaság)
  • Európai Ezüst Díj - az értékesítés-ösztönző társaságoktól
  • Európai Arany Díj - az európai kereskedelemösztönző folyóiratoktól
  • World PRO Díj - a világ legrangosabb, sikeres értékesítés-ösztönzésért járó díja
  • Egy lóerő a biztonságért
  • Deutscher Verkehrssichheitspreis - a Német Közúti Biztonsági Díj arany fokozata

FULDA PRESSURE CHECK

Az abroncsnyomás ellenőrzése a szelep érintése nélkül

Mi az a Pressure Check?

A Pressure Check a világon az első hordozható, „érintésmentes” gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer, amely az abroncsnyomás pontos értékét szolgáltatja a szelep érintése nélkül.

Az abroncsnyomás méréséhez a gépkocsi kis sebességgel egyszerűen átgurul a mérőlemezeken, és a többi már a Pressure Check rendszer dolga.

A rendszer a gépkocsi típusától és méretétől, valamint az abroncsok típusától függetlenül végrehajtja a mérést az érintkezési felületbe beépített több száz egyedi érzékelő adatainak összegyűjtésével.

Ezek mérik az abroncs keménységi fokát, deformációját és más tényezőit, amelyeket azután a szoftver nyomásértékké alakít át.

Elégtelen abroncsnyomás: A veszélyek

Ha az abroncsok nincsenek felfújva a megfelelő nyomásra, ez az abroncsok idő előtti kopását, abroncshibák fokozott kockázatát és a kormányozhatóság csökkenését eredményezi.

Ennek ellenére a kutatások szerint 3-ból legalább 1 autóvezető nem gondoskodik az abroncsok megfelelő nyomásáról.

A Fulda Pressure Check program célja az, hogy felhívja a figyelmet az elégtelen abroncsnyomás veszélyeire.