Netherlands NL
Land wijzigen

Seizoensbanden

Waarom zou ik winterbanden kopen?

Winterbanden zijn ontworpen om tractie en controle te verschaffen tijdens de koudere maanden. Ze zijn een wettelijke vereiste in sommige Europese landen maar ze kunnen eveneens een slimme keuze zijn in landen waar winters relatief mild zijn. Welke factoren maken een winterband anders?

Ze maken rijden in koud weer veiliger: Fulda-winterbanden bevatten een speciale silicacompound die ontworpen is om de prestaties van uw banden te verbeteren, zelfs als de temperatuur onder 7°C daalt. Deze compound maakt het gemakkelijker om te starten, te stoppen en te draaien op koude wegen. Een vierseizoenenband of zomerband zal misschien nog presteren in de winter, maar een specifieke winterband zal betere controle bieden wanneer het koud is.

Ze zijn ontworpen om voor meer tractie op winterse wegen: Op onze productpagina's zal u merken dat we het bij winterbanden hebben over 'groeven'. Deze extra inkepingen in het profiel maken dat de band meer grip heeft op moeilijke winterwegen. Bredere profielblokken verbeteren het vermogen om sneeuw weg te leiden van de band. Als de winter in uw omgeving hard ijs op de wegen met zich meebrengt, bieden winterbanden met spikes extrasterke grip.

Hoe winterbanden te kopen

Aangezien het nieuwe EU-bandenlabel de winterprestatiekenmerken niet evalueert, is het een goed idee om bij een andere bron onpartijdig advies in te winnen. Op dit punt kunnen onafhankelijke bandentesten van pas komen. Zulke onpartijdige beoordelaars kunnen u helpen beslissen welke bandeigenschappen geschikt zijn voor uw voertuig, klimaat en rijstijl. Bovendien kan uw lokale dealer u helpen de opties te bestuderen. Hij is overigens beter op de hoogte van de vereisten in uw regio.

Winter-, zomer- en vierseizoenenbanden hebben een andere grip op het wegdek. Door banden met verschillende loopvlakken of eigenschappen te mengen, gaan de prestaties er mogelijk op achteruit wanneer u ze het meest nodig hebt. Gebruik dezelfde bandenset op alle vier wielen voor optimale handling.

Als u zorg draagt voor uw winterbanden, gaat uw verstandige investering langer mee. Leg ze tijdens de opslag op hun zij in plaats van van met het profiel naar beneden gericht. Bovendien kunt u ze buiten het seizoen beschermen door ze in speciale zakken te steken. Als u zelf onvoldoende plaats hebt, spreek uw plaatselijke dealer dan aan over andere opslagmogelijkheden.

Winterbanden zijn ontworpen om meer grip te hebben op winterse wegen. Hoewel ze u tijdens de koudere maanden rijplezier kunnen verschaffen, moet u van verkeersveiligheid altijd een prioriteit maken. Winterbanden hebben soms een lagere snelheidsindex dan hun zomerse tegenhanger. Raadpleeg de aanbevolen snelheidsindex van de band en overschrijd die niet.

Het is een goed idee om de bandenspanning en profieldiepte regelmatig na te kijken. Door de juiste bandenspanning te behouden, kunt u het beste uit de banden halen. De profieldiepte is belangrijk om optimale prestaties te waarborgen. Wanneer winterbanden wettelijk verplicht zijn, geldt normaal gesproken eveneens een wettelijke minimale profieldiepte. Voor zomerbanden legt de EU-wetgeving een minimale profieldiepte van 1,6 mm op. Bij Fulda bevelen we voor winterbanden een profieldiepte van minstens 4 mm aan.