Netherlands NL
Land wijzigen

Brandstofefficiëntie en rolweerstand

Maar liefst 20% van het brandstofverbruik van uw voertuig houdt verband met de rolweerstand van uw banden. Dit is de weerstand waar uw band mee te maken krijgt zodra het de grond raakt. Een band die gemakkelijk rolt, verbruikt minder brandstof omdat er minder energie verloren gaat aan wrijving en warmte. 

Brandstofefficiëntie wordt gewaardeerd in 7 verschillende categorieën van A (meest brandstofefficiënte categorie) tot G (minst efficiënt). D wordt niet voor passagiervoertuigen gebruikt.

Voordelen

Het verschil in brandstofverbruik tussen een auto met klasse A-banden en een auto met klasse B-banden kan oplopen tot 7,5%. Dat betekent een kostenbesparing van meer dan € 300 gedurende de levensduur van de banden.* Door brandstofefficiënte banden te kopen zorgt u ook voor minder schadelijke CO2 -uitstoot.

Andere factoren die de brandstofefficiëntie beïnvloeden

Voor optimale brandstofefficiëntie moet u ervoor zorgen dat de banden voldoende zijn opgepompt. Een lage bandendruk verhoogt de rolweerstand en de impact op grip op nat wegdek. Ook het gewicht van uw voertuig en uw persoonlijke rijstijl kunnen een groot verschil uitmaken. Energie-efficiënt rijden, oftewel "ecorijden", kan uw brandstofverbruik aanzienlijk verlagen.

*Op basis van een gemiddeld verbruik van 8 l per 100 km, een brandstofprijs van 1,50 Euro per liter en een gemiddelde kilometrage van 35.000

De getoonde labelwaarden zijn alleen ter illustratie. De waarden voor een bepaalde bandenserie/maat kunnen afwijken.