Norway NO
Bytt land

Uavhengige dekktester

Uavhengige dekktester

På våre produktsider vil du se at vi henviser til tester av biler som er utført av kontrollinstitusjoner, bilklubber og blader. Hos Fulda setter vi pris på disse uavhengige evalueringene.

Kontrollinstitusjonene er uavhengige, så de har ingen grunn til å favorisere et dekkmerke fremfor et annet. Resultatet av disse omfattende testene gir en god indikasjon på hvilken ytelse du kan forvente deg. De kan hjelpe deg med å velge et dekk i din priskategori som best oppfyller dine kjørebehov.

De som utfører testene sammenligner dekkenes ytelse innenfor en gitt ytelses- og priskategori. De velger omlag 15 ulike kriterier, og vurderer hver enkelt av disse under en rekke ulike forhold. Normalt testes trekkevnen, vannplaningssikkerhet, kjøreegenskapene på våt og tørr veibane, og bremseegenskapene på vått og tørt føre samt på vinterføre.

EUs-dekkrangeringer

Den nye EU-dekkrangeringen sørger for at dekk blir merket med informasjon om drivstoffeffektivitet, våtgrep og støy. Uavhengige dekkontrollører evaluerer 15 egenskaper. Våre ingeniører tester alle Fulda-dekk mot mer enn 50 kriterier. Du kan spørre din dekkforhandler om ytelsesegenskaper som ikke blir vurdert av EU eller ved uavhengige tester.

Sentrale europeiske kontrollinstitusjoner

ÖAMTC (Der Österreichische Automobil-, Motorrad- und Touring Club): Dette ikke-kommersielle organet ble etablert i 1896 som en østerriksk bil-, motorsykkel- og touring-klubb.

Stiftung Warentest: Denne organisasjonen, som er basert i Tyskland, tilbyr upartiske vurderinger av en rekke ulike produkter, med graderinger av alle på en skala fra 0,5 (veldig bra) til 5,5 (utilfredsstillende). Dette graderingssystemet har en betydelig påvirkningskraft på forbrukernes kjøpevaner over hele Europa.

Logoen til den tyske bilklubben ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V)
Logoen til østerrikske ÖAMTC (den østerrikske bil-, motorsykkel- og touring-klubben)
Logoen til Stiftung Warentest, en uavhengig tysk kontrollør på vegne av forbrukerne

TÜV SÜD (Technischer Überwachungs-Verein)

På hjemmesiden til Fulda finner du referanser til TÜV, som er en teknisk undersøkelsesorganisasjon med sete i Tyskland. De er en nøytral organisasjon som fokuserer på trygg teknologi, samt beskyttelse av mennesker og miljø. Gjennom mer enn 140 år har de testet produkter til alt fra luftfart til medisinsk utstyr.

Sikkerhetskriteriene som TÜV oppstiller er blant de strengeste i hele verden. Deres ekspertise når det gjelder sikkerhetstesting og samsvar er så høyt ansett at ethvert tyskregistrert kjøretøy må motta sertifisering fra TÜV for å bli godkjent til bruk på offentlig vei.

Test World

Dette uavhengige selskapet i finske Lappland tester dekk og biler på vinterføre.

Når det gjelder tekniske tester er tyske TÜV (Technischer Überwachungs-Verein) en av verdens ledende kontrollinstitusjoner.
Finske Test World er spesialisert på testing av vinterdekk og biler