Norway NO
Bytt land

Informasjonskapsler

Regler for informasjonskapsler


Når du bruker et Fulda-nettsted, bekrefter du at du godtar Fuldas regler for informasjonskapsler. Fulda forbeholder seg retten til når som helst å endre, legge til eller fjerne deler av disse reglene. Du bør derfor med jevne mellomrom gå innom denne siden for å se etter endringer. Hvis du fortsetter å bruke Fulda-nettstedene etter at vilkårene har blitt endret, regnes det som en bekreftelse på at du godtar endringene.


Hva er informasjonskapsler?


En informasjonskapsel er en liten tekstfil som opprettes av et nettsted, og lagres på datamaskinen eller den mobile enheten din. I likhet med mange andre nettsteder bruker vi informasjonskapsler for å lagre f.eks. innstillingene du har valgt, og på den måten forbedre nettstedopplevelsen din. 
Informasjonskapslene kan kun leses av nettstedet som opprettet dem.


Hvordan brukes informasjonskapsler hos Fulda?Fulda-nettstedet bruker tre forskjellige typer informasjonskapsler:


Analytiske informasjonskapsler
Når du besøker et Fulda-nettsted, vil programvaren for nettanalyse opprette en anonymisert informasjonskapsel som forteller oss om du har besøkt nettstedet tidligere. Denne typen informasjonskapsler hjelper oss å spore hvor mange som besøker nettstedet, hvor de kommer fra, og hvilke sider de ser på. Vi bruker disse dataene for å se hvordan sidene fungerer, og hvordan de kan gjøres enda bedre.
Analytiske informasjonskapsler samler kun inn statistiske data, og kan ikke brukes til å identifisere enkeltindivider.  


Informasjonskapsler som registrerer nettstedsytelsen
Formålet med enkelte informasjonskapsler er å lagre innstillingene du velger for bestemte verktøy eller funksjoner på nettstedet. La oss for eksempel si at du bruker funksjonen for å finne dekk. Dekkdimensjonen du angir, lagres da i en informasjonskapsel slik at du slipper å legge inn de samme opplysningene på nytt neste gang du besøker nettstedet. 
Slike informasjonskapsler lagrer ikke personlig informasjon. 


Informasjonskapsler for geografisk målretting
Informasjonskapsler for geografisk målretting hjelper oss å vise innhold som er relevant for regionen din. Denne typen informasjonskapsler bruker informasjon fra nettleseren din for å fastslå hvor du befinner deg. Når du bruker Forhandlersøk-funksjonen, vil en informasjonskapsel identifisere den geografiske plasseringen din, slik at du ikke trenger å angi sted selv.


Kan jeg hindre at det blir lagret informasjonskapsler?


Du kan konfigurere nettleseren din slik at den ikke godtar informasjonskapsler, eller eventuelt kun godtar informasjonskapsler fra bestemte nettsteder.
Koblingene under forklarer hvordan du endrer innstillingene for informasjonskapsler i forskjellige nettlesere. Du finner også informasjon i Hjelp-menyen for nettleseren.
Mer informasjon


Hvis du vil vite mer om informasjonskapsler, kan du lese denne artikkelen i HowStuffWorks: