Romania RO
Schimbaţi ţara

Anvelope de sezon

Cum să fiți pregătiţi pentru fiecare anotimp

Există pericole la volan în fiecare anotimp. Pregătirea autoturismului pentru fiecare anotimp vă ajută să vă bucurați de călătorii tot anul, indiferent de vreme.

Fiți pregătiți pentru toate condițiile meteorologice

Dacă plecați într-o călătorie lungă, verificați anvelopele înainte de a pleca. Asigurați-vă că aveți o adâncime bună a benzii de rulare - cel puțin minimul legal de 1,6 mm - și că anvelopele sunt umflate corect. Nu uitați să verificați și roata de rezervă.

În unele țări, este obligatoriu să aveți în permanență trusă de prim-ajutor și triunghiuri reflectorizante în autovehicul. De asemenea, este important să aveți o trusă de urgență conținând rachete de semnalizare, o sticlă de apă, cabluri pentru pornirea motorului, o pătură, o vestă reflectorizantă, prosoape de hârtie, o lanternă, un încărcător de telefon mobil pentru autovehicul și lichid de spălare. Dacă vă confruntați cu ger extrem și cu zăpadă abundentă în regiunea în care locuiți, este bine să aveți și haine de schimb și pături. Organizația locală de automobilism vă poate da informații privind cerințele legale pentru trusele de urgență în zona dumneavoastră.

Driving in summer

Șofatul în timpul verii

Creați-vă un simplu obicei de întreținere și luați câteva măsuri de precauție și veți fi pregătiți pentru orice provocare a șofatului pe timp de vară.

Swap your winter tires for summer ones

Schimbați anvelopele de iarnă cu anvelope de vară

Dacă schimbați anvelopele în funcție de anotimp, demontați anvelopele de iarnă și montați-le pe cele de vară atunci când temperaturile depășesc în mod regulat 10°C. Anvelopele de vară sunt proiectate pentru a oferi performanță pe drumuri ude sau uscate, în condiții meteorologice mai blânde. După ce ați demontat anvelopele de iarnă, asigurați-vă că le depozitați corect. Ele trebuie așezate pe lateral și păstrate în saci speciali de depozitare. Distribuitorul vă poate ajuta cu depozitarea în extrasezon.

Maintain fluid levels

Păstrarea nivelului fluidelor

Este important să păstrați fluidele din autovehicul la nivelurile recomandate. Puteți chiar lua în considerare folosirea unui ulei ușor mai vâscos, care poate rezista mai bine la căldură, pe timpul verii.

Verificați regulat lichidul pentru curățarea parbrizului, lichidul de răcire și lichidul de frână.

Keep the correct tire pressure

Mențineți presiunea corectă în anvelope

În timpul sezonului cald, pneurile pierd presiune de două ori mai rapid decât iarna. Verificați presiunea anvelopelor mai des atunci când temperaturile cresc.

Anvelopele neumflate corespunzător generează mai multă căldură când rulează. Automobilele care rulează cu astfel de anvelope consumă mai mult combustibil.

Check your battery life

Verificaţi durata de viaţă a bateriei

Temperaturile de vară fac uneori bateria să funcţioneze mai greu, mai ales dacă e veche de câţiva ani. Este bine să mergeţi la un profesionist să o verifice. Este posibil să fie nevoie de o încărcare a bateriei sau ar putea fi timpul pentru una nouă.

Prepare for challenging weather

Pregătiţi-vă pentru vremea nefavorabilă

Şi vremea de vară poate fi dură. În lunile calde pot apărea ploi abundente, ceaţă, vânt puternic şi chiar evenimente meteorologice extreme precum uragane şi tornade. Fiţi pregătiţi să înfruntaţi derapajele şi învăţaţi cum să faceți schimbări de direcție pe vânturi puternice

Driving in winter

Șofatul în timpul iernii

Dacă vă pregătiți pentru vremea de iarnă - inclusiv pentru situațiile de urgență - înainte de scăderea temperaturilor, vă puteți bucura de fiecare călătorie în lunile mai reci. Chiar dacă iernile din regiunea dvs. sunt mai blânde și nu se depune gheață și zăpadă, trebuie totuși să vă pregătiți pentru situațiile de urgență de iarnă.

Fit winter tires

Montați anvelope de iarnă

Este indicat să utilizați un set de anvelope de iarnă dedicate, dacă iarna cade mai mult decât o zăpadă ușoară ocazională sau dacă temperaturile scad frecvent sub 7°C. Anvelopele de vară nu sunt la fel de potrivite pe drumuri de iarnă, în timp ce o anvelopă de iarnă poate ajuta autoturismul să ruleze performant pe durata lunilor mai reci.

Check brakes, defroster, and heater

Verificați frânele, sistemul de dezghețare a parbrizului și sistemul de încălzire

Performanța frânelor este vitală pe tot parcursul anului, dar mai ales în lunile mai reci. Asigurați-vă că le verificați înainte de a pleca în călătorii pe drumuri de iarnă. Fiți pregătiți pentru pornirile din diminețile reci verificând sistemul de dezghețare a parbrizului și sistemul de încălzire.

Maintain antifreeze and wiper fluid levels

Păstrați nivelul corect de antigel și lichid pentru curățarea parbrizului

Asigurați-vă că folosiți un lichid pentru curățarea parbrizului pentru iarnă și monitorizați nivelul acestuia. Ar putea fi o idee bună să montați un set nou de lame de ștergătoare înainte de începerea iernii, astfel încât să fiți pregătiți pentru curățarea gheții și zăpezii de pe parbriz. Întrețineți sistemul de răcire monitorizând nivelul de antigel. Sistemul trebuie să conțină apă și antigel în proporție de 50/50. Verificați sistemul de răcire la un service auto sau cumpărați un kit de testare.

Change to winter grade oil

Treceți la uleiul pentru iarnă

Uleiul gros pe care probabil îl utilizați în lunile de vară este mai puțin potrivit în timpul iernii. Puteți obține un ulei pentru iarnă care vă ajută să vă pregătiți pentru pornirea la rece în diminețile de iarnă. Schimbați uleiul înainte ca temperaturile să scadă.

Give your vehicle a rinse

Spălați autovehiculul

Condițiile de rulare pe drumurile de iarnă sunt asigurate cu sare și substanțe chimice, dar aceste substanțe pot coroda autovehiculul dumneavoastră în timp. De asemenea, veți dori să mențineți vizibilitatea curățând parbrizul și geamurile. Spălați autovehiculul în mod regulat, mai ales dacă începeți să observați acumulări de substanțe.

Drive safely and slow down

Conduceţi preventiv

Rezervaţi timp suplimentar pentru fiecare călătorie, astfel încât să puteţi conduce mai încet pe drumuri alunecoase sau pe vreme nefavorabilă. Este important să acordaţi altor autovehicule suficient spaţiu pe rulare. Aşadar, nu vă apropiaţi prea mult de autovehiculul din faţa dvs. Chiar şi pe drumurile bine întreţinute se formează zăpadă alunecoasă şi gheaţă. Învăţaţi să gestionaţi derapajele.