Romania RO
Schimbaţi ţara

Anvelope de sezon

Trebuie să cumpărați anvelope de iarnă?

Anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru a oferi tracțiune și control în timpul lunilor mai reci. Acestea sunt obligatorii prin lege în unele țări europene, dar ele pot fi o alegere inteligentă chiar și în regiunile în care iernile sunt relativ blânde. De ce este o anvelopă de iarnă diferită?

Oferă un șofat mai sigur în codiții de vreme rece: anvelopele de iarnă Fulda utilizează un compus de siliciu special conceput pentru a îmbunătăți performanțele anvelopelor la temperaturi sub 7°C. Acest compus facilitează pornirea, oprirea și virajele pe drumurile reci. Un pneu pentru toate anotimpurile sau de vară poate oferi performanță și în timpul iernii, dar o anvelopă de iarnă dedicată este făcută pentru a oferi un control mai bun atunci când este frig.

Sunt concepute pentru tracțiune grea pe drumurile de iarnă: pe paginile noastre de produse, veți observa că menționăm „lamelele” de pe anvelopele noastre de iarnă. Aceste striații suplimentare în benzile de rulare conferă anvelopei aderență suplimentară pe drumuri de iarnă problematice. Blocurile mai late ale benzii de rulare sporesc capacitatea de a dispersa zăpadă din jurul anvelopei. Dacă locuiți în regiuni în care iernile înseamnă gheață dificilă pe drumuri, anvelope de iarnă cu crampoane oferă o aderență mai bună.

Cum cumpărați anvelope de iarnă

Având în vedere că noua etichetă UE pentru anvelope nu evaluează caracteristicile de performanţă de iarnă, este indicat să obţineţi îndrumări independente dintr-o altă sursă. În astfel de cazuri, testele independente pentru anvelope sunt utile. Aceste evaluări imparţiale vă pot ajuta să decideţi ce caracteristici ale anvelopelor sunt potrivite pentru autovehiculul, climă, şi stilul dvs. de conducere. Distribuitorul local de anvelope vă poate, la rândul lui, ajuta să analizaţi ce opţiuni aveţi şi va avea mai multe informaţii despre anvelopele potrivite pentru regiunea dumneavoastră.

Anvelopele de iarnă, cele de vară şi cele pentru toate anotimpurile au aderenţă diferită la carosabil. Folosirea unor anvelope care nu au aceleaşi profil al benzii de rulare sau care au caracteristici diferite poate reduce performanţa atunci când aveţi mai mult nevoie de ea. Pentru manevrabilitate optimă, utilizaţi acelaşi set de anvelope pe toate cele patru roţi.

Dacă aveţi grijă de anvelopele de iarnă în mod corespunzător, investiţia dvs. inteligentă va dura mai mult. În acest sens, trebuie să le depozitaţi pe lateral şi nu cu banda de rulare în jos. Dacă le păstraţi în saci speciali, le protejaţi mai bine în afara sezonului. Dacă nu dispuneţi de spaţiu adecvat de depozitare la domiciliu, discutaţi cu distribuitorul local despre alte opţiuni de depozitare.

Anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru a avea aderenţă pe drumurile de iarnă. Ele vă pot reda plăcerea de a şofa în timpul lunilor mai reci, dar nu uitaţi să acordaţi prioritate siguranţei în trafic. Anvelopele de iarnă pot avea clase de viteză inferioare celor de vară. Verificaţi clasa de viteză recomandată a anvelopei şi nu o depăşiţi.

Este indicat să verificaţi des presiunea din anvelope şi adâncimea benzii de rulare. Menţinerea presiunii corecte în anvelope vă ajută să beneficiaţi la maximum de anvelope. Adâncimea benzii de rulare este importantă pentru menţinerea performanţelor optime. În cazul în care anvelopele de iarnă sunt obligatorii prin lege, există, în mod normal, şi o limită minimă legală a adâncimii benzii de rulare. Legislaţia UE impune o adâncime a benzii de rulare de cel puţin 1,6 mm pentru anvelopele de vară. Fulda recomandă o adâncime a benzii de rulare pentru anvelopele de iarnă de cel puţin 4 mm.