Romania RO
Schimbaţi ţara

Eficienţa din punctul de vedere al consumului de combustibil şi rezistenţa la rulare

20% din consumul de combustibil al vehiculului dvs. depinde de rezistenţa la rulare a anvelopelor. Aceasta este rezistenţa pe care anvelopa o întâlneşte la contactul cu solul. O anvelopă care rulează cu uşurinţă necesită mai puţin combustibil, deoarece se consumă o cantitate mai mică de energie prin frecare şi căldură. 

Eficienţa din punctul de vedere al consumului de combustibil este evaluată cu ajutorul a 7 categorii diferite, de la A (categoria cea mai eficientă din punctul de vedere al consumului de combustibil) până la G (categoria cea mai puţin eficientă din punctul de vedere al consumului de combustibil). Clasa D nu este utilizată pentru autoturisme passenger.

Beneficii

Diferenţa la nivelul consumului de combustibil între un autoturism cu anvelope din clasa A şi un autoturism cu anvelope din clasa G poate ajunge până la 7,5%. Acest lucru reprezintă o economie de peste 300 Euro de-a lungul duratei de viaţă a anvelopelor.* Alegând anvelope eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, veţi reduce şi emisiile nocive de CO2 .

Alţi factori care influenţează consumul de combustibil

Pentru a beneficia de eficienţă optimă din punctul de vedere al consumului de combustibil, asiguraţi-vă că anvelopele sunt umflate corect. Presiunea scăzută a anvelopei creşte rezistenţa la rulare şi afectează capacitatea de aderenţă pe carosabilul ud. Greutatea vehiculului şi stilul dvs. personal de şofat pot, de asemenea, să exercite o mare influenţă. Şofatul eficient din punctul de vedere al consumului de energie sau „şofatul eco” poate reduce semnificativ consumul de combustibil.

* În condiţiile următoare: un consum mediu de 8 litri/100 km, un preţ al combustibilului de 1,50 Euro/litru şi un randament kilometric mediu al anvelopei de 35.000 km

Valorile afişate pe etichetă au doar caracter ilustrativ. Valorile pentru o anumită gamă/dimensiune de anvelope pot varia.