Romania RO
Schimbaţi ţara

Eficienţa din punct de vedere al consumului de combustibil şi rezistenţa la rulare

Rezistenţa la rulare influenţează cu până la 30% consumul de combustibil al unui vehicul comercial. În cazul unei rezistenţe la rulare mai mici, anvelopele utilizează mai puţin combustibil şi au emisii mai reduse.

Eficienţa din punct de vedere al consumului de combustibil este măsurată pe o scară de la A (clasa cea mai eficientă) la F (clasa cea mai puţin eficientă). Categoria G nu este utilizată la anvelopele pentru vehicule comerciale.

Beneficii

Între noile anvelope din clasa A şi cele din clasa F există o diferenţă de eficienţă de până la 15%. Aceasta înseamnă economii de peste 7.000 Euro pe durata de viaţă a anvelopelor.* Alegând anvelope eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, veţi reduce şi emisiile de noxe.

Alţi factori care influenţează consumul de combustibil

Pentru a avea maximum de eficienţă din punct de vedere al consumului de combustibil, asiguraţi-vă că anvelopele sunt umflate corect. Utilizarea presiunii recomandate asigură deformarea suprafeţei benzii de rulare exact atât cât este necesar pentru transportul sarcinii. De asemenea, greutatea sarcinii şi alinierea roţilor au un rol special; la fel şi stilul personal de şofat. „Şofatul eco” poate reduce semnificativ consumul de combustibil.

Descărcaţi ghidul pentru economia de combustibil pentru sfaturi şi sugestii.

*Calculul are la bază următoarea premisă: Consum mediu de combustibil al vehiculului 32,3 l/100 km → 323 l/1.000 km → 14,7% economii potenţiale = consum de combustibil mai mic cu 47,5 l la 1.000 km → preţ combustibil 1,50 Euro/litru = 71,25 Euro/1.000 km → 100.000 km randament kilometric/an = economii de 7.125 Euro/an.

Valorile afişate pe etichetă au doar caracter ilustrativ. Valorile pentru o anumită gamă/dimensiune de anvelope pot varia.