Romania RO
Schimbaţi ţara

Șofatul inteligent

Șofatul inteligent

Cultura de inovare tehnologică de la Fulda se extinde nu numai asupra produselor care poartă numele nostru, ci și asupra accentului pe siguranța în trafic.

Nu doar produse inteligente, ci și șofat inteligent.

Am introdus două inițiative importante pentru a crește gradul de conștientizare privind întreținerea și inspecția corespunzătoare a anvelopelor:

  • Fulda Laser Check (verificarea cu laser Fulda) - Măsurați cu precizie adâncimea benzii de rulare a anvelopelor utilizând instrumentul cu laser de la Fulda
  • Verificarea presiunii (Pressure Check) de la Fulda – Verificați presiunea din anvelope fără a atinge supapa

FULDA LASER CHECK (verificarea cu laser Fulda)

Verificați adâncimea benzii de rulare în câteva secunde cu Fulda Laser Check (verificarea cu laser Fulda).

Ce este Laser Check?

Laser Check este o inițiativă Fulda care permite conducătorilor auto să măsoare cu precizie adâncimea benzii de rulare în timpul evenimentelor speciale de siguranță.

Un mare succes încă de la introducerea lor, evenimentele speciale de siguranță Fulda Laser Check sunt în prezent organizate în Europa, precum și în Brazilia, în Statele Unite ale Americii și în Canada.

Tehnicienii noștri Laser Check folosesc un instrument special cu fascicul laser în vârf pentru a măsura adâncimea benzii de rulare a unei anvelope, scanând profilul benzii de rulare.

Instrumentul profilometru are o rază de măsurare între 0,0 mm și 11,0 mm, făcând cele mai precise măsurători în intervalul critic de înălțime a benzii de rulare de până la 4 mm.

Partenerii noștri germani, foarte respectata Automobilclub von Deutschland (Asociație Germană de Automobilism - AvD), susțin de mulți ani Fulda Laser Check ca fiind o inițiativă importantă de siguranță în trafic.

Adâncime insuficientă a benzii de rulare: Pericole

Laser Check (Verificarea cu laser) atrage atenția conducătorilor auto în privința gradului de uzură a anvelopelor, precum și în privința pericolelor asociate cu adâncimea insuficientă a benzii de rulare, cum ar fi un risc crescut de acvaplanare și distanțe de frânare mai mici pe carosabil ud.

Adâncimea suficientă a benzii de rulare este adesea apreciată greșit de către conducătorii auto. Deși legislația UE permite circularea cu anvelope cu o adâncime a benzii de rulare de minimum 1,6 mm, conducătorii auto sunt sfătuiți să schimbe anvelopele cu o adâncime a benzii de rulare mai mică de 3 mm (4 mm la anvelopele de iarnă).

Premii pentru Laser Check

Tratăm cu maximă seriozitate siguranța în trafic, iar programul Laser Check a fost premiat în Germania, Europa și la nivel mondial. Printre aceste premii se numără:

  • Goldene Brücke - acordat de Asociația Germană pentru Relații cu Publicul
  • Goldene Pyramide - acordat de Asociația Germană de Promotori și Formatori în Vânzări
  • European Silver Award - acordat de Asociațiile Promotorilor
  • European Gold Award - acordat de Ziarele Europene din Domeniul Promovării
  • World PRO Award - cel mai înalt premiu la nivel mondial pentru promovarea vânzărilor de succes
  • One PS pentru siguranță
  • Deutscher Verkehrssichheitspreis - Premiul German pentru Siguranță în Trafic în aur

PRESSURE CHECK DE LA FULDA

Verificați presiunea din anvelope fără a atinge supapa

Ce este Pressure Check?

Pressure Check este primul sistem de verificare a presiunii din anvelope care nu necesită atingerea supapei. Sistemul oferă o măsurare precisă a umflării anvelopelor fără a fi nevoie să atingeți supapa.

Pentru a măsura presiunea anvelopei, autovehiculul trece pur și simplu peste plăcile de control la viteză redusă, iar sistemul Pressure Check are grijă de restul.

Colectând date de la sutele de senzori de pe suprafața de contact, sistemul funcționează indiferent de modelul sau de dimensiunea autovehiculului sau de tipul de anvelope utilizate.

Acești senzori măsoară duritatea anvelopei, deformarea și alți factori, care sunt apoi convertiți de un program software într-o valoare a presiunii.

Presiunea insuficientă a anvelopelor: Pericole

Dacă nu mențineți anvelopele umflate la presiunea corectă, riscați uzarea prematură a anvelopelor, creșterea riscului de avariere a anvelopelor și reducerea manevrabilității.

În ciuda acestui fapt, studiile arată că peste 1 din 3 șoferi conduc cu anvelopele umflate sub limitele recomandate.

Programul Pressure Check de la Fulda are scopul de a evidenția pericolele umflării insuficiente a anvelopelor.