Sweden SE
Ändra land

Fulda-teknik

Kortare bromssträcka på torra vägar

Teknisk slitbanedesign maximerar vägkontakten för förbättrad väghållning. Samtidigt är utvalda däck i vårt sortiment optimerade för att öka vägkontakten vid inbromsning, vilket medför kortare bromssträckor på torra vägbanor.

Motstånd mot vattenplaning

De riktningsbestämda mönstren och Fuldas unika spårmönster Aquaflow säkerställer att vattnet under däcket snabbt forslas bort i kraftiga regnförhållanden.

Exakt väghållning

Stabila mittbågar och stora skulderblock samverkar för att ge exakt väghållning. Däck med hög prestanda Däckmönstret har progressiva upphöjningar som fördelar trycket jämnt över hela kontaktytan. Det ger bättre väghållning i motorvägsfart och noggrann kurvtagning.

Lägre bränsleförbrukning

Vi använder optimerade stomkonstruktioner och slitbanemönster för att minska rullmotståndet och förbättra bränsleförbrukningen. Slitbanemönstret Ecotread som finns på våra modeller EcoControl och EcoControl HP tar konceptet ett steg längre och sätter fokus på bränsleekonomi och minskadekoldioxid- -utsläpp.

Lång livslängd

Vi använder hållbara blandningar, platta konturer och optimerade slitbanemönster i våra däck för att säkerställa ett långsamt och jämnt slitage som förlänger däckens potentiella livslängd.

Låg ljudnivå

Optimerade mönsterklackar och plattare däckkontur minskar kupébuller och yttre buller för en tystare och bekvämare körning.

Pålitlig prestanda på vinterväglag

Våra vinterdäck är utrustade med särskild teknik för att hjälpa dig i hårda väderförhållanden. Fuldas SnowCatcher-teknik, som används på våra däck Kristall Control HP och Kristall Montero 3, har kanaler i däckets mitt som arbetar tillsammans och skapar ett sammanlänkat nätverk som fångar upp snön vid körningen och hjälper dig att ta dig fram även under svåra snöförhållanden.

Optimerade stomkonstruktioner och särskilda gummiblandningar för vintern ger samtidigt ett pålitligt väggrepp och en förbättrad prestanda på vintervägar.

Motstånd mot skador

I våra däck för stadsjeepar och fyrhjulsdrivna bilar används en stomkonstruktion med hög prestanda för att öka motståndskraften mot sådana stötar och skador som däck ofta utsätts för.