Slovenia SL
Zamenjaj državo

Spoznajte svojo pnevmatiko

Nega pnevmatik

Ob ustrezni negi vam bodo Fuldine pnevmatike dobro služile vse do dne, ko jih boste zamenjali.

Pnevmatike se obrabljajo postopoma, zato ni vedno preprosto ugotoviti, kdaj so obrabljene prek meje varnosti. Ob upoštevanju teh dejavnikov ter z rednimi pregledi in vzdrževanjem boste obrabo ali poškodbe pnevmatik opazili, še preden bi nastale težave.

Če imate težave pri zavijanju, zaviranju ali obvladovanju vozila na mokri cesti, ali če čutite prehude tresljaje, se pogovorite s serviserjem. Morda je čas za rotacijo ali uravnoteženje pnevmatik, morda je treba nastaviti geometrijo podvozja, morda pa si morate omisliti nov komplet pnevmatik.

Nekaj vzdrževanja pnevmatik lahko opravite sami, vedeti pa morate, kdaj je treba zadeve prepustiti strokovnjaku. V nadaljevanju najdete koristne nasvete za nego pnevmatik.

Preverjanje tlaka v pnevmatikah – počnite to redno, da bo vožnja varnejša in da bodo pnevmatike trajale dlje

Navadite se redno preverjati tlak: vzdrževanje pravilnega tlaka v pnevmatikah je nujen pogoj za kar najboljše delovanje pnevmatik. V tej točki pojasnjujemo, zakaj pravilen tlak prispeva k varnosti vožnje in podaljšuje življenjsko dobo pnevmatik.

Rotacija pnevmatik – rotirajte pnevmatike na vsakih 10.000–12.000 km ali na šest mesecev

Rotirajte pnevmatike: rotacija pnevmatik na vsakih 10.000 do 12.000 km (ali na šest mesecev) prispeva k enakomernejši obrabi. Tu vam pojasnjujemo, kaj morate narediti.

Strokovnjak za pnevmatike med pregledom – redno preverjajte globino tekalne plasti

Pogosto pregledujte tekalne plasti pnevmatik: z rednim pregledovanjem vzorcev obrabe tekalnih plasti skrbite, da pnevmatike ostanejo brezhibne. V tej točki vam razlagamo, kaj pomenijo različni vzorci obrabe, in vam pomagamo ugotoviti, kdaj je čas za obisk pri strokovnjaku.

Povprašajte za nasvet prodajalca pnevmatik – naučite se razpoznavati znake, da je treba pnevmatike zamenjati

Menjava pnevmatik: Z rednim pregledovanjem in vzdrževanjem pnevmatikam podaljšate življenjsko dobo, enkrat pa se vsaka pnevmatika vseeno obrabi. Izvedite, kdaj je treba zamenjati pnevmatike.