Slovenia SL
Zamenjaj državo

Spoznajte svojo pnevmatiko

Konfekcionirni stroj zloži sestavne dele v »surovo« pnevmatiko

Kako se izdelujejo pnevmatike

Veste, da je vaš avto vrhunski tehnični izdelek, malo voznikov pa ve, kaj vse zahteva izdelava pnevmatike. Pnevmatike prenašajo vse zmogljivosti in posredujejo vse vaše posege pri upravljanju vozila. Preberite razlago, kako se to prenaša z gume na cestišče.

Konfekcionirni stroj zloži sestavne dele v »surovo« pnevmatiko

Mešanje zmesi

V gumeno zmes za pnevmatiko gre nič manj kot 30 sestavin. Različne vrste gume, polnila in druge sestavine mešajo stroji, imenovani mešalniki Banbury. Ti ogromni mešalniki ustvarjajo gumijasto črno zmes, ki gre nato v kalandriranje.

Konfekcionirni stroj zloži sestavne dele v »surovo« pnevmatiko

Kalandriranje

Ohlajena gumena zmes potuje v kalander, ki jo razreže v pasove. V tej fazi se pripravijo tudi drugi elementi pnevmatike. Tu nastane tudi zgradba pnevmatike iz gumenih pasov, narezanih na kalandru.

Konfekcionirni stroj zloži sestavne dele v »surovo« pnevmatiko

Konfekcioniranje

Ta faza procesa zajema izdelavo surovca, »karkase«. Surovec izdela velik stroj, ki zloži vse sestavne dele pnevmatike na njihova mesta. Ker ima nameščeno že večino sestavnih delov, je surovec videti že skoraj tak kot končni izdelek. Ima že jeklene pasove, vložke, tekalno plast in tekstilne dele.

Konfekcionirni stroj zloži sestavne dele v »surovo« pnevmatiko

Vulkanizacija

V tej fazi pnevmatiko vulkanizirajo in dobi končno obliko. Vložijo jo v vulkanizacijsko stiskalnico, ki stisne vse dele pnevmatike in oblikuje tekalno plast ter vtisne oznake na bočnici.

Konfekcionirni stroj zloži sestavne dele v »surovo« pnevmatiko

Kontrola

Vsako pnevmatiko skrbno preverijo posebej usposobljeni kontrolorji. Uporabljajo tudi posebne stroje, ki odkrijejo tudi najmanjše nepravilnosti. Kontrolorji kakovosti naključno odberejo pnevmatike s proizvodne linije in jih razrežejo ter natančno pregledajo. Poleg tega s proizvodne linije odberejo še nekaj pnevmatik in s pregledom z rentgenskimi žarki preverijo morebitne notranje napake. Vse pnevmatike morajo izpolnjevati stroge Fuldine standarde.

Deli pnevmatike

Vložek: ogrodje pnevmatike sestavljajo plasti tkanine, imenovane vložki. Vložki zmanjšujejo elastičnost, obenem pa ohranjajo prožnost pnevmatike. Običajno so izdelani iz gumiranih kordov, spletenih iz vlaken. Pnevmatiko ojačuje sloj, imenovan vložek kordnega ogrodja, vstavljen neposredno nad tesnilno ploščo pnevmatike.

Noge pnevmatike: te zagotavljajo zrakotesen stik med platiščem in pnevmatiko. Izdelane so iz jeklene pletenice visoke trdnosti, prevlečene z gumo.

Pas: pnevmatika je obložena s pasovi tkanine iz jeklenih žic, obložene z gumo. Ti pasovi zagotavljajo togost in ojačujejo pnevmatiko. Nekateri modeli pnevmatik imajo vgrajen tudi kord iz kevlarja, ki zagotavlja še večjo trpežnost in podpornost proti predrtju.

Bočnica: na zunanji bočnici proizvajalec navede podatke o pnevmatiki, ki jih potrebujete kot uporabnik. Bočnica sama sega od noge do tekalne plasti pnevmatike. Ta del iz posebno debele gume zagotavlja bočno stabilnost.

Ramenski del: ramenski del pnevmatike je ozko območje ob prelomu med tekalno plastjo in bočnico. Pomemben je za obvladovanje vozila v ostrih ovinkih.

Tekalna plast: tekalna plast je del pnevmatike, ki je v stiku s cesto; zagotavlja oprijem in tudi blaženje. Večina najpomembnejših lastnosti pnevmatike je odvisnih od gumene zmesi in dezena tekalne plasti.

Lamele in žlebovi: pnevmatika odvaja vodo po globokih žlebovih, ki ločujejo bloke tekalne plasti. Manjši žlebovi v samih blokih tekalne plasti se imenujejo lamele; te so pomembne za oprijem na snegu in ledu pozimi.

Rebro: nekatere pnevmatike so opremljene z ojačitvenim rebrom. Rebro teče po sredini pnevmatike, kjer je pnevmatika najšibkejša.