Slovenia SL
Zamenjaj državo

Piškotki

Pravila o piškotkih


Z uporabo Fuldine spletne strani potrjujete svoje soglasje s Fuldinimi pravili o piškotkih. Fulda si pridržuje pravico kadar koli spremeniti, dodati ali odstraniti dele teh pravil. Prosimo, da na tej strani občasno preverite, če je morebiti prišlo do sprememb. Če po objavi sprememb teh pravil še naprej uporabljate Fuldino spletno stran, s tem potrjujete, da spremembe sprejemate.


Kaj so piškotki?


Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo ustvari spletna stran in ki se shrani v vašem računalniku ali mobilni napravi. Tako kot številne druge spletne strani tudi naša za večji užitek pri brskanju uporablja piškotke, in sicer tako, da si z njihovo pomočjo zapomni različne stvari o vas, kot na primer, kaj vas najbolj zanima. 
Piškotke lahko prebere le spletna stran, ki jih je ustvarila.


Kako Fulda uporablja piškotke?Na Fuldini spletni strani uporabljamo tri različne vrste piškotkov:


Analitični piškotki
Ob vsakem vašem obisku Fuldine spletne strani programska oprema za spletno analitiko ustvari anonimen piškotek, ki nam pove, ali ste stran že kdaj prej obiskali. Ta vrsta piškotka nam omogoča, da spremljamo število obiskovalcev spletne strani, od kod prihajajo in katere strani si ogledujejo. Te podatke uporabljamo, da preverimo uspešnost strani in poiščemo načine za njihovo izboljšavo.
Analitični piškotki se uporabljajo le za zbiranje statističnih podatkov in jih ni mogoče uporabiti za ugotavljanje identitete posameznika.  


Piškotki v zvezi z delovanjem spletne strani
Nekateri piškotki se uporabljajo, da si zapomnijo orodja ali funkcije, ki jih uporabljate na naši spletni strani. Kadar denimo uporabite naš iskalnik pnevmatik, spletna stran uporabi piškotek, da si zapomni dimenzijo vaše pnevmatike, zato vam ob naslednjih obiskih podatkov ni treba znova vnašati. 
Ti piškotki ne zbirajo osebnih podatkov. 


Piškotki za določanje geografskega položaja
Piškotke za določanje geografskega položaja uporabljamo, da je prikazana vsebina, ki se nanaša na območje, na katerem živite. Ti piškotki s pomočjo podatkov iz vašega spletnega brskalnika določijo vašo lokacijo. Kadar uporabite naš iskalnik prodajalcev, vam - zahvaljujoč piškotku - ni treba vnesti lokacije, ker jo prepozna.


Ali lahko preprečim namestitev piškotka?


Svoj spletni brskalnik lahko konfigurirate tako, da preprečite sprejem piškotkov za vse ali le nekatere spletne strani.
Na spodnjih povezavah je opisano, kako lahko pri posameznih glavnih brskalnikih spremenite nastavitve piškotkov. Ustrezne informacije lahko najdete tudi v svojem brskalniku, in sicer v meniju Pomoč.
Dodatne informacije


Več informacij o piškotkih lahko najdete v izčrpnem vodniku na spletni strani HowStuffWorks: