Slovenia SR
Promeni državu

Kolačići

Pravila upotrebe kolačića


Korišćenjem internet sajta kompanije Fulda potvrđujete svoju saglasnost sa Fuldinim pravilima upotrebe kolačića. Fulda zadržava pravo da bilo kada izmeni, doda ili odstrani delove ovih pravila. Molimo vas da na ovoj stranici povremeno proverite da li je možda došlo do nekih izmena. Nastavak korišćenja Fuldinih internet sajtova posle objave izmena ovih pravila znači da prihvatate te izmene.


Šta su kolačići?


Kolačić je mala tekstualna datoteka koju stvara internet sajt i postavlja na vaš računar ili mobilni uređaj. Kao i mnogi drugi internet sajtovi, i naš sajt koristi kolačiće za pamćenje stvari kao što su vaše željene postavke kako bismo vam poboljšali način pretraživanja.  
Kolačiće može da pročita samo internet sajt koji ih je stvorio.


Kako Fulda koristi kolačiće?Na internet sajtu kompanije Fulda koriste se tri različite vrste kolačića:


Analitički kolačići
Prilikom svake vaše posete internet sajtu kompanije Fulda, softver za analitiku sajta stvoriće anoniman kolačić koji će nam reći da li ste ikada ranije posetili naš sajt. Ta vrsta kolačića nam pomaže da pratimo broj posetilaca, mesta sa kojih dolaze i koje naše stranice gledaju. Ove podatke koristimo radi provere funkcionisanja stranica i pronalaženja načina njihovog unapređenja.
Analitički kolačići se koriste samo za prikupljanje statističkih podataka i ne mogu se koristiti za utvrđivanje identiteta pojedinaca.  


Kolačići u vezi sa performansama našeg sajta
Neki kolačići se koriste za pamćenje vaših postavki u pogledu upotrebe alata i funkcija kojima se služite na našem sajtu. Ako npr. upotrebite naš pretraživač pneumatika, intetrnet sajt će pri tome upotrebiti kolačić da zapamti dimenzije vašeg pneumatika kako ne biste morali prilikom svake posete ponovo da unosite svoje podatke. 
Ti kolačići ne prikupljaju lične podatke. 


Kolačići za određivanje geografskog položaja
Kolačiće za određivanje geografskog položaja koristimo kako bismo vam prikazali sadržinu koja odgovara vašem regionu. Ovi kolačići koriste informacije iz vašeg internet pregledača za utvrđivanje vaše lokacije. Kada upotrebite naš pretraživač prodavaca, kolačić će nam pomoći da prepoznamo vašu lokaciju kako ne biste morali da je unosite ručno.


Da li može da se spreči instalacija kolačića?


Svoj internet pregledač možete da konfigurišete tako da se onemogući prihvatanje kolačića za sve ili samo za neke internet sajtove.
Na dole navedenim linkovima možete naći opis postupka promene postavki za kolačiće u najčešće korišćenim pregledačima. Informacije o tome možete takođe naći u vašem pregledaču u meniju Help.
Dodatne informacije


Više informacija o kolačićima možete naći u iscrpnom vodiču na internet sajtu HowStuffWorks: