Romania RO
Schimbaţi ţara

ETICHETA UE PENTRU ANVELOPE – PREZENTARE GENERALĂ

Precum eticheta referitoare la consumul de energie de pe aparatele din gospodărie, noua etichetă UE pentru anvelope facilitează evaluarea aspectelor importante referitoare la siguranță și mediu ale unei anvelope. Explorați linkurile următoare pentru a afla mai multe detalii.

Vizualizarea informațiilor de pe eticheta pentru anvelope

Începând din noiembrie 2012, eticheta UE pentru anvelope va fi afișată ca un abțibild pe toate anvelopele noi. Toți dealerii vor fi obligați să furnizeze aceste informații. De asemenea, puteți consulta clasamentele UE pentru fiecare anvelopă Fulda pe site-ul nostru.

Valorile afișate pe etichetă au doar caracter ilustrativ. Valorile pentru o anumită gamă/dimensiune de anvelope pot varia.

20 % din consumul de combustibil al vehiculului dvs. depinde de rezistenţa la rulare a anvelopelor. Aceasta este rezistenţa pe care anvelopa o întâlneşte la contactul cu solul. O anvelopă care rulează cu uşurinţă necesită mai puţin combustibil, deoarece se consumă o cantitate mai mică de energie prin frecare şi căldură.

Randamentul din punctul de vedere al consumului de combustibil este evaluat cu ajutorul a 7 categorii diferite, de la A (categoria cea mai eficientă din punctul de vedere al consumului de combustibil) până la G (categoria cea mai puţin eficientă din punctul de vedere al consumului de combustibil). Clasa D nu este utilizată pentru autoturisme.

Beneficii

Diferenţa la nivelul consumului de combustibil între un autoturism cu anvelope din clasa A şi un autoturism cu anvelope din clasa G poate ajunge până la 7,5%. Acest lucru reprezintă o economie de peste 300 Euro de-a lungul duratei de viaţă a anvelopelor.* Alegând anvelope eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, veţi reduce şi emisiile nocive de CO2.

Alţi factori care influenţează consumul de combustibil

Pentru un randament al consumului de combustibil optim, asiguraţi-vă că anvelopele sunt umflate corect. Presiunea scăzută a anvelopei creşte rezistenţa la rulare şi afectează capacitatea de aderenţă pe carosabilul ud. Greutatea vehiculului şi stilul dvs. personal de şofat pot, de asemenea, să exercite o mare influenţă. Șofatul eficient din punctul de vedere al consumului de energie sau „şofatul eco” poate reduce semnificativ consumul de combustibil.

* În condiţiile următoare: un consum mediu de 8 litri/100 km, un preţ al combustibilului de 1,50 Euro/litru şi un randament kilometric mediu al anvelopei de 35.000 km

Aderența pe carosabilul umed este un considerent important în momentul achiziționării unor anvelope noi. Clasamentul UE se determină prin măsurarea distanţei de frânare a anvelopei pe suprafeţe ude.

Aderența pe carosabil umed este evaluată de la A (categoria cu cea mai mică distanță de frânare) la F (categoria cu cea mai mare distanță de frânare).

Clasele D și G nu sunt utilizate pentru autoturisme

De ce este importantă clasificarea din punct de vedere al aderenței pe carosabil umed

Câțiva metri pot să însemne foarte mult într-un caz de urgență. Un set de anvelope de clasa A se va opri după o distanță cu 30% mai mică decât un set de anvelope de clasa F. Pentru un autoturism, la apăsarea completă a frânei la 80 kph, aceasta înseamnă o distanță de frânare mai mică cu 18 metri.*

Notă: în timp ce șofați, respectați întotdeauna distanțele de oprire recomandate.

*În cazul măsurătorii conform metodelor de testare prevăzute de Regulamentul CE 1222/2009. Distanţele de frânare pot varia în funcţie de condiţiile deplasării şi de alţi factori de influenţă.

Anvelopele generează o parte din zgomotul produs de autoturismul dvs. Dacă achiziţionaţi anvelope dintr-o clasă de zgomot bună, veţi diminua impactul şofatului asupra mediului înconjurător.

Nivelul de zgomot exterior al anvelopei este afişat ca o valoare în decibeli. Pictogramele cu undele de sunet indică dacă nivelul de zgomot al anvelopei se situează sub sau peste viitoarele limite europene.

  • O undă neagră: Silențios (3 db sau mai mult sub viitoarea limită europeană)
  • Două unde negre: Moderat (între viitoarea limită europeană și 3 db sub aceasta)
  • Trei unde negre: Zgomotos (peste viitoarea limită europeană)
Decibelii contează

O creştere cu doar câţiva decibeli reprezintă o diferenţă uriaşă la nivel de zgomot. De fapt, o diferenţă de 3 db dublează zgomotul produs de anvelopă.