Fulda technológia

Rövidebb fékút száraz útfelületen

A futófelületek kialakítása maximalizálja az érintkezést az útfelülettel a jobb kormányozhatóság érdekében, míg választékunk egyes abroncsai a fékezés alatti megnövelt úttapadásra lettek optimalizálva, ami száraz úton rövidebb fékutakat jelent.

Aquaplaning (vízenfutás) megakadályozása

A menetirányú mintázat a Fulda egyedülálló Aquaflow barázdamintájával kombinálva zuhogó esőben is gyorsan elvezeti a vizet a gumiabroncs alól.

Precíz kormányozhatóság

A stabil középső bordák és a merev vállblokkok együttesen biztosítják a precíz kormányozhatóságot. Nagy teljesítményű abroncsaink a Progressive Hump Technology technológiát alkalmazzák az abroncsok futófelületén a nyomás egyenletes elosztása érdekében az érintkezési felületen. Az autópályán megszokott sebességnél tapasztalható jobb irányíthatóság precíz kanyarstabilitással párosul.

Alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás

Gumiabroncsaink optimalizált szövetvázszerkezetet (karkaszt) és mintázatkialakítást használnak a gördülési ellenállás csökkentése és az üzemanyag-fogyasztás javítása érdekében. Az EcoTread futófelület-mintázat az EcoControl és az EcoControl HP típusnál még ennél is tovább lépve az üzemanyag-takarékosságra és a kibocsátott CO2 -kibocsátás intenzitása is csökken.

Nagy futásteljesítmény

Gumiabroncsaink kopásálló keveréket tartalmaznak, laposabb kontúrjuk és optimalizált futófelület-mintázatuk van, melyek biztosítják a lassú és egyenletes kopást, hosszabb az élettartamuk, és nagy a futásteljesítményük.

Alacsony zajszint

A futófelületi blokkok optimális elrendezése és a laposabb abroncskontúr csökkenti a belső és a külső zajkibocsátást a csendesebb, kényelmesebb vezetés érdekében.

Megbízható téli teljesítmény

Téli gumiabroncsaink olyan speciális technológiákat alkalmaznak, melyek segítenek megbirkózni a kemény téli körülményekkel. Fulda SnowCatcher technológia – ezt Kristall Control HP és Kristall Montero 3 abroncsainknál alkalmazzuk – középen futó barázdák kapcsolódó hálózata menet közben valósággal „beleharap” a hóba, így a gumiabroncs mély hóban is képes haladni.

Emellett az optimalizált karkaszfelépítés és a speciális téli futófelület-anyagok biztosítanak megbízható tapadást és jobb teljesítményt a téli utakon.

Sérülésállóság

SUV és 4x4 gépkocsikhoz készült gumiabroncsaink rendkívüli szilárdságú karkasz szövetvázzal készülnek, amely védelmet ad a gyakori sérüléseket okozó behatások és felütődések ellen.