Sweden SE
Ändra land

EU-däcketiketten – översikt

Den nya EU-däcketiketten påminner om den etikett för energimärkning som finns på vitvaror och gör det enkelt att jämföra olika däck med avseende på viktiga säkerhets- och miljöaspekter. Använd länkarna nedan för att få mer information.

Bränsleeffektivitet

Bränsleeffektiviteten har ett direkt samband med däckets rullmotstånd. Bränsleeffektiviteten klassificeras med hjälp av värden från A (högsta klassen) till G (lägsta klassen).

Våtgrepp

Våtgreppet anger däckets bromsförmåga på blöta vägar. Den här märkningen är indelad i sju kategorier; från A (högsta) till F (lägsta).

Yttre buller

Det yttre buller som däcket ger upphov till vid kontakt med vägen visas i decibel. Bullerklassen för däcket visas med hjälp av tre svarta ljudvågemarkeringar; från en våg (tyst) till tre vågor (bullrigt).

Granska informationen på etiketten

EU-däcketiketten kommer att visas i form av en dekal för alla nya däck från och med november 2012. Samtliga återförsäljare måste tillhandahålla den här informationen. Du kan även se EU-märkningen för varje Fulda-däck på vår webbplats.

Värdena på etiketten används endast i illustrerande syfte. Värdena kan variera mellan olika däckserier och däckstorlekar.