Етикет на гумата за ЕС – общ преглед

Подобно на енергийния етикет на домакинските електроуреди, новият етикет на гумите за ЕС улеснява оценката на важните аспекти на безопасността и екологията на една гума. Използвайте връзките по-долу, за да научите повече.

Икономия на гориво

Икономията на гориво има отношение към съпротивлението при въртене на гумата. Икономията на гориво се оценява от A (най-висока категория) до G (най-ниска категория).

Сцепление на мокра настилка

Сцеплението на мокра настилка се отнася за спирачната способност на гумата на мокри пътища. Тази оценка е разделена на седем категории – от A (най-висока) до F (най-ниска).

Външен шум

Външният шум при въртене на гумата е даден в децибели. Шумовият клас на гумата е посочен с черни звукови вълни – от 1 (тиха) до 3 (шумна).

Преглед на информацията на етикета на гумата

Етикетът на гумата за ЕС ще бъде залепен на всички нови гуми от ноември 2012 г. Всички търговци са длъжни да дават такава информация. Можете да видите категориите на ЕС за всяка гума Fulda и на нашия уебсайт.

Показаните стойности на етикетите са само примерни. Стойностите за определена серия или размер гуми може да се различават.