Netherlands NL
Land wijzigen

Fulda-technologie

Kortere remweg op droge wegen

Zorgvuldig ontworpen profielen vergroten het wegcontact met het oog op een betere handling. Bovendien zijn specifieke banden uit ons assortiment ontwikkeld om het wegcontact te verbeteren, wat resulteert in een kortere remweg op een droog wegdek.

Hoge weerstand tegen aquaplaning

Dankzij richtingsgebonden profielontwerpen in combinatie met Fulda's unieke Aquaflow-groefpatroon wordt water bij hevige regenval snel onder de band afgevoerd.

Nauwkeurige handling

Stabiele middenribben en massieve schouderblokken bieden samen een nauwkeurigere handling. Onze banden met hoge prestaties zijn uitgerust met Progressieve heuveltechnologie in het profiel van de band om de druk evenredig te verdelen over het contactvlak. Dit zorgt voor betere handling bij hoge snelheid, met nauwkeurige controle bij het nemen van bochten.

Lager brandstofverbruik

Onze banden gebruiken een optimale karkasconstructie en profielontwerpen om de rolweerstand te verminderen en brandstofefficiëntie te verbeteren. Het Ecotread -loopvlakprofiel op onze EcoControl en EcoControl HP-modellen gaat nog een stap verder en concentreert zich op brandstofbesparing en verminderde CO2 -uitstoot.

Hoge kilometrage

Voor onze banden gebruiken we duurzame onderdelen, plattere contouren en geoptimaliseerde loopvlakprofielen met het oog op trage en uniforme slijtage. Op die manier gaan de banden langer mee en kunnen ze een hoge kilometerstand bereiken.

Laag geluidsniveau

Een geoptimaliseerde schikking van de profielblokken en een plattere bandcontour veroorzaken zowel binnen als buiten minder geluid voor een stillere, comfortabelere rit.

Betrouwbare winterprestaties

Onze winterbanden zijn uitgerust met speciale technologieën om u bij te staan in slecht weer. Fulda SnowCatcher-technologie – gebruikt bij Kristall Control HP- en Kristall Montero 3-banden – omvat middelgroeven in het bandenwerk, die samen een in elkaar grijpend netwerk vormen dat de sneeuw grijpt terwijl u rijdt, zodat u zelfs bij hevige sneeuw op de weg blijft.

Tegelijkertijd bieden de geoptimaliseerde karkasconstructie en de speciale profielcompound voor de winter betrouwbare tractie en verbeterde prestaties op winterse wegen.

Bestand tegen beschadigingen

Onze SUV- en 4x4-banden zijn uitgerust met een performante karkasconstructie ter bescherming tegen de stoten en impact die banden normaal gesproken kunnen beschadigen.