Slovenia SL
Zamenjaj državo

Oznaka EU za pnevmatike – pregled

Oznaka EU za pnevmatike omogoča, podobno kot energijska nalepka na gospodinjskih aparatih, da pnevmatiko lažje ocenimo z varnostnih in okoljskih vidikov. Če želite izvedeti več, uporabite spodnje povezave.

Učinkovitost porabe goriva

Izkoristek goriva je povezan s kotalnim uporom pnevmatike. Označen je z razredi od A (najboljši izkoristek goriva) do G (najslabši izkoristek goriva).

Oprijem na mokri podlagi

Oprijem na mokri podlagi odraža zavorno zmogljivost pnevmatike na mokrih cestah. Oznaka zajema sedem razredov, od A (najboljši oprijem) do F (najslabši oprijem).

Zunanji kotalni hrup

Zunanji kotalni hrup pnevmatike je izražen v decibelih. Raven hrupa pnevmatike je prikazana v obliki enega (tiha pnevmatika), dveh ali treh (hrupna pnevmatika) črnih zvočnih valov.

Podatki na oznaki pnevmatike

Oznaka EU za pnevmatike se bo od novembra 2012 v obliki nalepke pojavljala na vseh novih pnevmatikah. Vsi prodajalci bodo dolžni zagotoviti te podatke. Oznake EU za posamezne pnevmatike Fulda si lahko ogledate tudi na naši spletni strani.

Na oznaki prikazane vrednosti služijo zgolj za ponazoritev. Vrednosti se lahko pri določeni liniji/dimenziji pnevmatik razlikujejo.