Slovenia SR
Promeni državu

Pregled etikete EU za pneumatike

Slično nalepnicama za energetski razred koje se nalaze na kućnim aparatima, nova EU etiketa za pneumatike olakšava ocenu važnih aspekata pneumatika koji se odnose na sigurnost i zaštitu životne sredine. Istražite dole navedene veze da biste saznali više.

Efikasnost potrošnje goriva

Efikasnost potrošnje goriva je povezana sa otporom kotrljanja pneumatika. Efikasnost potrošnje goriva se ocenjuje od A (najviša ocena) do G (najniža ocena).

Prianjanje na mokrom putu

Prianjanje na mokrom putu se odnosi na put zaustavljanja pneumatika na mokrim putevima. Ove ocene se dele u sedam kategorija, od A (najviše) do F (najniže).

Spoljašnja buka

Spoljašnja buka pri kotrljanju pneumatika prikazana je u decibelima. Klasa buke pneumatika prikazana je crnim zvučnim talasima, od jednog (tih pneumatik) do tri talasa (bučan pneumatik).

Pregled informacija na nalepnici pneumatika

Etiketa EU za pneumatik biće postavljena kao nalepnica na sve nove pneumatike od novembra 2012. dalje. Svi prodavci moraju da obezbede ove informacije. EU ocene za svaki Fulda pneumatik možete da pogledate i na našoj internet strani.

Vrednosti prikazane na nalepnicama služe samo kao ilustracija. Vrednosti za određene linije/dimenzije pneumatika mogu da variraju.