Netherlands NL
Land wijzigen

Bandenuitleg

Zorg dragen voor banden

Als u uw Fulda-banden zorgvuldig onderhoudt, blijven ze presteren tot op de dag dat u ze vervangt.

Banden slijten geleidelijk af, waardoor het niet altijd eenvoudig is te weten wanneer uw banden in die mate zijn afgesleten dat ze niet langer veilig zijn. Als u die factoren in de gaten houdt en de banden regelmatig controleert en onderhoudt, kunt u de bandenslijtage opvolgen en schade vaststellen alvorens die problematisch wordt.

Spreek uw dealer aan van zodra u moeilijkheden ondervindt bij het draaien, remmen of handling op een nat wegdek of u overmatige vibratie ervaart. Misschien is het tijd om de banden te laten rouleren, uitbalanceren of uitlijnen of misschien hebt u een vervangset nodig.

U kunt zelf een deel van het bandenonderhoud verrichten, maar u moet weten welke dingen u best aan een vakman overlaat. Hieronder vindt u nuttig advies rond bandenonderhoud.

De bandenspanning controleren: doe dit regelmatig voor meer rijveiligheid en een langere levensduur

Kweek de gewoonte de bandenspanning regelmatig na te kijken: Het behoud van de juiste bandenspanning is essentieel om banden op hun best te laten presteren. In deze paragraaf leggen we uit hoe de juiste bandenspanning de rijveiligheid vergroot en de levensduur van de banden verlengt.

Banden rouleren: laat uw banden om de 10.000-12.000 km of om de zes maanden rouleren

Banden rouleren: Door banden om de 10.000 - 12.000 km (of om de zes maand) te rouleren, werkt u gelijkmatige slijtage in de hand. Hier vertellen we u hoe het werkt.

Een bandendeskundige die een controle verricht: kijk de profieldiepte regelmatig na

Kijk de profielen regelmatig na: Houd de staat van uw banden bij door regelmatig de profielslijtage te controleren. In deze paragraaf omschrijven we enkele vormen van slijtage en helpen we u bepalen wanneer u een vakman moet bellen.

Vraag advies aan uw bandendealer: herken de tekenen die erop wijzen dat banden aan vervanging toe zijn

Vervanging van banden: Door banden regelmatig te controleren en te onderhouden, verlengt u hun levensduur. Na enige tijd verslijten alle banden echter. Ontdek wanneer u de banden moet vervangen.