Slovenia SR
Promeni državu

Upoznajte svoj pneumatik

Nega pneumatika

Ukoliko ih propisno održavate, vaši pneumatici Fulda zadržaće dobre performanse sve dok ih ne zamenite.

Pneumatici se habaju postepeno, pa stoga nije uvek lako odrediti kada više nisu bezbedni za upotrebu. Vođenje računa o ovim faktorima, uz redovnu kontrolu i održavanje, pomoći će vam da pratite habanje pneumatika i da uočite sitna oštećenja pre nego što prerastu u veći problem.

Ukoliko uočite otežano skretanje, kočenje i upravljanje po mokrom kolovozu, ili osetite prekomerne vibracije, obratite se svom prodavcu pneumatika. Možda je potrebno izvršiti rotiranje ili balansiranje pneumatika, a možda je došlo vreme za zamenu celog kompleta.

Donekle možete održavati pneumatike sami, ali je važno znati kada stvar treba prepustiti profesionalcima. U nastavku ćete pronaći korisna uputstva za negu pneumatika.

Provera pritiska u pneumaticima – vršite je redovno radi bezbednije vožnje i dužeg veka trajanja pneumatika

Neka vam provera pritiska u pneumaticima postane navika: Održavanje propisanog pritiska u pneumaticima od izuzetnog je značaja za ostvarivanje najboljih performansi vaših pneumatika. U ovom odeljku objašnjavamo zašto pravilan pritisak poboljšava bezbednost u vožnji i pomaže da vaši pneumatici duže traju.

Rotacija pneumatika – rotirajte pneumatike na svakih 10.000 km do 12.000 km, ili na svakih šest meseci

Rotirajte pneumatike: Rotiranjem pneumatika na svakih 10.000 km do 12.000 km (ili na svakih šest meseci) obezbeđuje se njihovo ravnomerno habanje. Ovde ćemo vam objasniti šta treba da uradite.

Stručnjak za pneumatike obavlja pregled – redovno proveravajte dubinu gazećeg sloja svojih pneumatika

Često proveravajte gazeći sloj pneumatika: Budite upoznati sa stanjem svojih pneumatika tako što ćete često kontrolisati šeme njihovog habanja. U ovom odeljku objasnićemo vam šta neke od šema habanja znače, što vam može pomoći da odredite da li je vreme da se obratite profesionalcu.

Posavetujte se sa prodavcem pneumatika – naučite znakove koji ukazuju na neophodnost zamene pneumatika

Zamena pneumatika: Redovnom proverom i održavanjem pneumatika, produžićete im vek trajanja, ali svi će se pneumatici pre ili kasnije pohabati. Saznajte kada treba zameniti pneumatike.